Zafaran

Notele de căldură ale parfumurilor orientale sunt o alegere excelentă pentru anotimpurile mai reci. Mirosul lor senzual și învăluitor va fi un plus perfect pe lângă un pulover de lână și o haină groasă. Dar de ce merită să cumperi parfumurile arăbești și de ce femeile care le poartă zi de sunt au un aer extrem de seducător? De ce sunt ele atât de speciale, când există atâtea alte posibilități la îndemână?

Care este aroma parfumurilor orientale?

Mirosul îmbătător al uleiurilor groase și prețioase din părți îndepărtate ale lumii și aroma unică a condimentelor exotice sunt semnul lor distinctiv. Parfumurile orientale , cunoscute și sub numele de parfumuri „ambergris” , se remarcă din mulțime datorită ingredientelor lor esențiale și sofisticate . Notele de parfum găsite în compozițiile orientale sunt de obicei mult mai scumpe de obținut decât ingredientele parfumurilor populare. Unicitatea parfumurilor orientale rezultă din utilizarea, printre altele, a unor note de chihlimbar, mosc, vanilie și lemn unic, cum ar fi oud sau rășină de agar.

Parfumurile arăbești emană o aură unică de căldură și senzualitate , influențând starea de spirit, emoțiile și reacțiile corpului – la urma urmei, acest miros este simțul principal și poate readuce la viață multe amintiri îndepărtate.

Comercianții sunt, de asemenea, conștienți de puterea mirosului – nu este fără motiv că lanțul de magazine populare pulverizează parfumuri cu care hainele sunt îmbibate chiar și după ce sunt scoase din sacii de cumpărături acasă, iar centrele comerciale pulverizează aroma condimentelor aromate de turtă dulce în timpul freneziei de cumpărături înainte de Crăciun. Parfumurile sunt menite să evoce amintiri bune. Folosind compoziții de parfumuri sofisticate și de bună calitate, poți conta că îți vei aminti și că acest parfum va fi identificat cu tine. Va fi parfumul tău de semnătură, adică o vitrină parfumată. Parfumurile orientale sunt perfecte pentru acest rol.

Ingrediente în parfumuri orientale

Parfumurile orientale sunt extrem de interesante datorită diversității lor. Adesea acestea sunt compoziții unisex care miros la fel de bine pe pielea bărbaților și a femeilor. Adăugarea câtorva note poate schimba complet caracterul parfumurilor orientale, care se bazează de obicei pe parfumuri de animale, în special mosc.

Datorită parfumurilor utilizate, parfumurile orientale sunt împărțite în următoarele subcategorii:

  • florale– există note florale ușoare combinate cu tămâie și condimente calde;
  • picant– conține condimente valoroase precum cuișoare, șofran, scorțișoară, nucșoară, piper, anason, cardamom;
  • vanilie– sunt de obicei foarte apetisante, dulci și ultra-feminine. Interesant este faptul că notele de vanilie fac o  impresie bună asupra sexului opus – potrivit psihologilor, bărbaților le plac mirosurile dulci, deoarece evocă amintiri pozitive din copilărie;
  • lemnos– vei găsi note de paciuli, lemn de santal, oud și tămâie.

Cele mai bune parfumuri orientale – parfumuri populare

Nu trebuie să călătorești în celălalt capăt al lumii pentru a obține parfumuri orientale unice. Multe dintre compozițiile iconice de parfumuri orientale sunt în oferta unor site-uri care se ocupă de comercializarea parfumurilor arăbești originale, așa cum este Zafaran. Astfel că, nu mai este nevoie să aștepți luni sau ani pentru a ajunge pe tărâmuri orientale, pentru a-ți cumpăra propriul parfum. Tot ceea ce trebuie să faci este să intri pe site și să alegi parfumul potrivit pentru tine.