DentoCare

Un adolescent cu aparat dentar este o vedere obișnuită: părinții recurg adesea la serviciile medicilor ortodontiști, pentru a le oferi copiilor lor un zâmbet frumos. Însă, adulții poartă aparate dentare mult mai rar.

Aceasta înseamnă că aparatele dentare sunt ineficiente sau contraindicate la pacienții adulți? Desigur că nu! Adulților, la fel ca și copiii, li se pot îndrepta dinții în mod eficient cu diferite tipuri de aparate dentare, care pot fi metalice, ceramice, fizionomice Simetry Clear, din safir, model Damon Q, model Damon Clear etc. Acum 30 de ani, instalarea aparatelor dentare nu era atât de populară, așa că multe persoane adulte își corectează mușcătura la vârsta adultă. În general, îndreptarea dinților pentru adulți nu diferă prea mult de o procedură similară pentru copii, dar totuși are unele particularități.

Caracteristicile alinierii dinților la adulți

Este posibil să corectezi mușcătura la orice vârstă, și cu toate acestea, atunci când se instalează aparate dentare pentru pacienții adulți, este necesar să se acorde atenție mai multor caracteristici. Tratamentul durează mai mult la adulți decât la copii și acest lucru se datorează faptului că la copii, procesele de metabolism și regenerare se desfășoară mai repede, în timp ce la un adult s-a format deja dentiția și este mult mai dificilă mișcarea dinților. Un copil își poate corecta mușcătura într-un an, în timp ce un adult va avea nevoie de 2 ani sau chiar mai mult.

Înainte de a plasa aparatul dentar, este posibil ca adulții să aibă nevoie mai întâi de o extracţie a molarilor de minte, deoarece ar putea să nu existe suficient spațiu în maxilar pentru alinierea corectă a incisivilor și caninilor. Aparatele metalice clasice pentru dinți nu sunt întotdeauna potrivite pentru adulți, deoarece unele persoane sunt timide, altele le consideră puerile și există și unele persoane care trebuie să-și păstreze aspectul prezentabil la serviciu. Prin urmare, trebuie să alegi aparate dentare mai scumpe: ceramică, safir sau lingual, care sunt instalate pe spatele dinților. Prețul acestor sisteme de consolă la cheie este mult mai mare decât costul dispozitivelor metalice clasice.

De ce au nevoie adulții de un aparat dentar?

Medicii stomatologi spun în unanimitate că aparatele dentare sunt necesare și pentru adulți. Într-adevăr, pe lângă componenta estetică, există multe alte probleme care sunt rezultatul unei mușcături incorecte. Acestea includ probleme cu mestecarea alimentelor și, ca urmare, cu digestibilitatea. În timp, acest lucru poate duce la dezvoltarea bolilor gastro-intestinale; datorită poziționării incorecte a maxilarelor, pot apărea tensiuni musculare excesive și dureri de cap; dinții aglomerați și nealiniați sunt dificil de curățat corect. În timp, acest lucru duce la dezvoltarea cariilor dentare și a bolilor parodontale.

De asemenea, este posibilă accelerarea deteriorării smalțului dinților, datorită distribuției incorecte a presiunii de mestecat pe dinți. O malocluzie afectează multe alte aspecte ale vieții – de exemplu, dicția și chiar aspectul. După corecția ortodontică, vorbirea devine adesea mai clară, iar ovalul feței este frumos și clar. O mușcătură incorectă poate afecta postura și poate duce la o încălcare a tonusului muscular în tot corpul. Toate aceste probleme pot fi rezolvate prin instalarea aparatelor dentare, tratamentul fiind eficient la orice vârstă.