vestiar metalic

Copiii isi organizeaza lucrurile personale intr-un vestiar metalic scolar exact asa cum au fost invatati de parinti sa se organizeze acasa. Aportul parintilor este esential in formarea copiilor si in educatia lor inainte ca acestia sa intre in sistemul de invatamant. Daca ai un copil care urmeaza sa isi inceapa activitatea la gradinita sau la scoala, invata-l din timp pasii de baza care ii vor fi extrem de utili in sistematizarea si protejarea obiectelor personale.

 

Primul pas, ordonarea jucariilor

 

Copiii invata cel mai bine prin intermediul jocurilor. Asadar, o idee excelenta in procesul educational ar fi sa ii explici orice informatie printr-un joc. Porneste de la sistematizarea jucariilor pe rafturi sau in saculetii destinati depozitarii acestora. Din aceste exercitii simple, copilul tau va invata ca fiecare lucru trebuie asezat la locul sau si se va obisnui sa traiasca intr-un mediu ordonat si curat. Daca la inceput va fi mai greu sa accepte ideea de a strange singur jucariile imprastiate, in scurt timp va deprinde acest obicei si va dori sa le aseze fara ajutorul tau.

 

Ordonarea hainutelor intr-un vestiar metalic de la www.viamond.ro

 

Determinarea copiilor si dorinta lor de a demonstra ca pot indeplini orice sarcina la fel de bine ca un adult trebuie incurajata si sustinuta. Odata cu deprinderea simtului de a-si organiza jucariile, il vei putea invata si cum sa isi ordoneze hainele in dulap. La acest capitol, va trebui sa te inarmezi cu ceva mai multa rabdare, deoarece micutii nu par sa aiba vreo problema cu amestecarea hainutelor murdare impreuna cu cele curate, inghesuind la gramada toate articolele vestimentare. Acest lucru este perfect normal in cazul copiilor si nu trebuie sa exagerezi pedepsindu-l sau certandu-l.

 

Separarea hainutelor

 

Va fi suficient sa ii spui o poveste captivanta despre Murdarel si Curatel, prin care sa il faci sa inteleaga ca in dulap se introduc doar hainele curate, pentru a-l imbraca pe Curatel, iar cele murdare trebuie mai intai spalate pentru a fi din nou gata de a fi purtate.

 

Cu ajutorul unui vestiar metalic, separarea articolelor textile murdare de cele curate va fi foarte usoara, acesta fiind dotat cu perete despartitor si compartimente speciale pentru fiecare categorie in parte. In acest fel, copilul isi va putea aseza echipamentul de sport folosit la ora de educatie fizica, de exemplu, separat de uniforma scolara sau de hainele de strada, iar politele cu care sunt dotate majoritatea modelelor de vestiar ii vor fi de folos pentru asezarea incaltamintei.

 

Folosirea umeraselor si impaturirea hainelor

 

Invata-l sa aseze hainutele pe umeras sau sa le impatureasca. Cu un pic de imaginatie, aceasta activitate poate fi foarte distractiva pentru micuti. Tot ce trebuie sa faci este sa iti tii rabdarea aproape si sa ii oferi timp pentru a se adapta noilor „reguli de joaca”. Din momentul in care s-a imprietenit cu ideea de a pastra curatenia, sistematizarea lucrurilor intr-un vestiar metalic nu ii va mai crea nicio dificultate.

 

Sistematizarea manualelor

 

Ajuta-l cu cateva sfaturi si pentru a-si organiza cat mai eficient cartile de studiu, rucsacul, tableta sau orice alt articol folosit in procesul educatiei. Interiorul unui vestiar este foarte ofertant, asigurand spatiul optim pentru depozitarea acestora in cele mai bune si sigure conditii.

 

Dotarile unui vestiar metalic ii vor inlesni copilului tau organizarea lucrurilor personale. Invata-l in cativa pasi simpli cum sa il foloseasca corect, pentru a se bucura de acest mobilier foarte util!