Daca nu ai ulei in motorul masinii, piesele metalice se freaca impreuna in timp ce conduci, creand uzura suplimentara. Uleiul iti lubrifiaza motorul si il impiedica sa se supraincalzeasca. Nu poti conduce o masina fara ulei. Probabil ca nu faci asta, deoarece majoritatea masinilor vor avea ulei in ele atunci cand le cumperi. Totusi, trebuie sa iti schimbi uleiul in mod regulat, daca vrei ca masina ta sa ramana sigura si functionala.

Vechia zicala (sau sloganul de marketing) spune sa-ti schimbi uleiul în sau la fiecare 10.000 km in functie de ceea ce se intampla prima data. In timp ce nu se va intampla nimic drastic daca mergi cateva zile in plus sau cativa kilometri in plus cu uleiul uzat, asteptarea prea lunga poate avea un impact asupra masinii.

Pe masura ce uleiul se deplaseaza prin motor, acesta preia murdaria si apa si devine mai putin eficient. Poate depune murdarie in jurul motorului si poate provoca acumularea de gunoi. Acest lucru ar putea duce la curatarea costisitoare a motorului sau chiar poate duce la defectiuni masive care necesita inlocuirea unor parti intregi ale motorului.

Schimbarea uleiului ofera, de asemenea, o multime de beneficii vizibile. Schimbarile regulate de ulei imbunatatesc consumul de combustibil al masinii. Pe masura ce uleiul proaspat se deplaseaza prin motor, lubrifierea partilor metalice mareste performanta motorului si il ajuta sa functioneze mai eficient cu mai putina munca, astfel incat sa nu consume atat de mult ulei. Uleiul curat va impiedica uzura si ruperea numeroaselor parti ale motorului, deoarece acestea nu lucreaza la fel de mult. Poti obtine cea mai mare economie de combustibil cu Shell Helix Ultra 0W alegand acest produs certificat pentru o gama variata de masini. Producatorul Shell este cel care investeste in cercetare, astfel incat la clientul final sa ajunga un ulei de foarte buna calitate, care isi mentine in timp proprietatile si care poate oferi tuturor masinilor economie de combustibil, in timp ce procesul de productie a uleiului este complet ecologic, fara amprenta de carbon asupra mediului.

Schimbarile de ulei nu sunt scumpe si nu dureaza mult, mai ales daca faceti o programare in avans. Multe locuri ofera schimburi de ulei de 30 de minute si au adesea cupoane si oferte speciale. Daca va faceti timp pentru a efectua o intretinere de baza a masinii acum, veti economisi mult timp si bani in viitor.

In plus, este important ca de fiecare data uleiul ales sa respecte recomandarile din manualul masinii, iar din punctul acesta de vedere, Shell vine cu mai multe avantaje si beneficii fiind recomandat ca ulei OEM de foarte multi producatori. Shell a oferit inca de la aparitie cele mai bune uleiuri pentru motor, astfel incat la utilizatorul final sa ajunga doar uleiurile potrivite, cu amprenta neutra de carbon, care isi conserva proprietatile indiferent de fluctuatiile de temperatura si care asigura lubrifierea eficienta a motorului masinii tale, pe toata perioada de utilizare. Tine cont de timpul de schimb si nu il sari iar masina ta te va rasplati cu o functionare impecabila.