Mulți oameni văd garajul ca pe un loc unde își pot parca mașina, depozita anumite lucruri de care nu au neapărată nevoie și… cam atât. Total greșit, pentru că acest spațiu – atunci când există, face parte din întregul casei, așa că merită să fie tratat cu ceva mai multă considerație. Da, chiar este nevoie de un spațiu plăcut, funcțional, și care să nu fie doar un simplu adăpost pentru autoturism și atât. De aceea, avem pentru tine câteva sugestii pentru a-ți crea garajul perfect, la tine acasă.

Mai multă lumină

Chiar dacă nu este un spațiu intens tranzitat, asta nu înseamnă că trebuie să fie slab luminat. Dimpotrivă, chiar este nevoie de mai multă lumină, atât naturală, cât și cea produsă de corpurile de iluminat. Ai nevoie de ea pentru micile reparații pe care le faci la mașină. Cât despre ferestre, acestea ar trebui să fie poziționate pe partea de sud și de nord. Din fericire, spre deosebire de cele ale casei, la ferestrele garajului nu este necesar să fie montate plase tantari, desi mai sunt și cazuri când oamenii au decis și invers!

Ce culoare?

Garajul este destinat, în primul rând, parcării și protecției autoturimului tău. Dar asta nu înseamnă că trebuie să aibă un aspect deplorabil, cu multe pete de unsoare, iar în interior să arate precum un service auto. Este indicat ca garajul să respecte linia de proiectare a exteriorului și interiorului locuinței. Cât despre culori, de regulă alb sau gri sunt variantele preferate de majoritatea, dar asta nu înseamnă că și tu trebuie să procedezi la fel, dacă nu vrei.

Ușile de garaj

Aici lucrurile se mai complică puțin, dar nu prea mult. Există numeroase variante de usi garaj spre care să îți îndrepți atenția. De regulă sunt preferate cele automate, iar la materialul din care sunt fabricate, oțelul se dovedește varianta câștigătoare, pentru că este rezistent, durabil, și nu este chiar atât de greu de întreținut.

Protecție perfectă

La fel cum preferi rulouri exterioare pentru protecția casei împotriva capriciilor vremii, un confort termic și fonic ridicat, la fel și ușile garajului trebuie să îndeplinească aceste condiții. Și nu uita nici de siguranță, pentru că nimeni nu își dorește ceva surprize neplăcute de la musafirii nepoftiți.