Acum avem peste zece ani de experienta cu lanterne cu LED. Acestea au crescut rapid si asteptarile noastre pentru o lanterna de calitate sunt mult mai mari decat erau acum zece ani. In opinia noastra, o lanterna de calitate are urmatoarele proprietati. O lanterna de calitate are ca avantaje faptul ca:

  • Functioneaza de ani de zile
  • Isi tine promisiunile
  • Este sigur de utilizat
  • Este usor de utilizat
  • Traseu scurt: marci de calitate

Cel mai rapid si mai usor mod de a simplifica alegerea unei lanterne de calitate este sa alegi mai intai o marca sigura si de renume. Un brand care produce de ani de zile lanterne de calitate. Alege lnterne care au marci de calitate. Aceste marci ofera o gama foarte completa si au lampi adaptate fiecarei situatii si fiecarei nevoi. Folosesc doar cele mai bune materiale si pun siguranta in cea mai mare importanta. Marcile mai putin cunoscute sunt adesea mai putin pretentioase cu siguranta in utilizare si calitate. O caracteristica speciala a marcilor de renume este transparenta lor cu privire la materialele utilizate. In plus, comunica cu precizie performanta lampilor lor conform standardelor internationale, cum ar fi standardul ANSI. Acest lucru faciliteaza compararea lanternelor de la diferiti producatori intre ele si alegerea cea mai buna pentru voi.

Fie ca alegi lanterne de cap profesionale fie ca optezi pentru lanterne de mana, vei vedea ca atunci cand alegi lanterna de calitate, aceasta va functiona impecabil mult timp.

 Traseul lung: principalele elemente tehnice actualizate

Gasirea unei lanterne de buna calitate va fi mai usoara daca cunoasteti caracteristicile tehnice ale lampilor. Acestea va permit sa faceti diferenta dintre lanternele de calitate si lanternele low-end. Iluminam principalele caracteristici tehnice ale lanternelor: intensitatea luminii, tehnologia LED, tehnologia bateriei, electronica si materiale. Calitatile vizibile si invizibile ale lanternelor moderne.

Intensitatea luminii – ANSI lumeni

Cand cauti o lanterna, observi ca capacitatea luminii este exprimata in lumeni. Lumenii reprezinta cantitatea totala de lumina care iese dintr-un LED. Cu cat este mai mare numarul de lumeni, cu atat va iesi mai multa lumina din lanterna. ANSI. Standardul acceptat la nivel international pentru indicarea lumenului este ANSI / NEMA FL 1-2009. Acest standard a fost stabilit de renumite multinationale americane precum Duracell si Energizer si descrie procedurile de masurare care trebuie aplicate „luminilor directionale”. Lanternele sunt o astfel de lumina. Industria lanternelor a creat un standard suplimentar, ANSI / PLATON FL-1.

 

Aproape toate lanternele moderne sunt fabricate in China, atat lanternele de calitate, cat si cele de calitate inferioara. Cu toate acestea, producatorii de lanterne de calitate folosesc standardul FL1 lumen – semn ca nu au nimic de ascuns. Producatorii care au ceva de ascuns folosesc doar termenul „lumen”, astfel incat nu trebuie sa treaca prin procedura de masurare ANSI. Performanta este atunci adesea exagerata. Aveti grija atunci cand cumparati o lanterna ca aceasta are lumen conform standardului ANSI FL1. Pictogramele de pe ambalaj indica clar acest lucru. Desi valoarea practica a standardului ANSI FL1 este discutabila in anumite puncte, companiile care folosesc aceasta valoare arata astfel ca depun eforturi pentru a stabili o indicatie exacta a performantei lampilor lor. Acesta nu este cazul companiilor care nu folosesc acest standard.