Asistenta rutiera este unul dintre serviciile pe care cel mai adesea le solicitam de la asiguratorii auto, astfel incat nu este zadarnic sa fiti informat in mod corespunzator cu privire la extensiile pe care le are aceasta acoperire. De fapt, stiati ca mai mult de 90% din cazurile in care se utilizeaza o tractare este pentru a muta o masina care s-a stricat pe drum? Vezi detalii de la tractari  Oradea.

Cele mai frecvente probleme acoperite de asistenta rutiera

In mod normal, asiguratorii auto includ, de obicei, diferite servicii in cadrul acoperirii de asistenta rutiera, deci este important ca, inainte de semnarea contractului, sa va asigurati de posibilele obstacole care sunt acoperite. Daca insa nu aveti o asigurare care acopera si acest lucru, puteti apela la asistenta rutiera separat, platind costul atunci, evident.

De regula, toate asigurarile auto acopera imobilizarea vehiculului din cauza unei spargeri sau a unui accident. Acest lucru inseamna ca puteti apela echipa de asistenta la fel daca ati avut un accident ca si cum masina a suferit o spargere sau are o problema electrica sau mecanica. In plus, aproape toti asiguratorii acopera, de asemenea, posibilitatea soferilor de a ramane fara combustibil. Daca aveti o defectiune a masinii intr-o tara straina si este nevoie de o piesa de schimb, de regula asistenta rutiera pe care o contractati va poate trimite imediat piesa de schimb necesara, dar atentie: veti fi nevoit sa platiti costul piesei, imediat ce ajungeti in tara.

In cele din urma, unele servicii de asistenta rutiera includ si trimiterea unui duplicat al cheilor oriunde v-ati afla, fie pentru ca le-ati pierdut, fie pentru ca le-ati lasat in interiorul masinii.

O privire asupra functionarii serviciului de asistenta rutiera

Cand semnezi contractul cu o firma de acest gen (asistenta rutiera, tractari, remorcari etc), ti se va da un numar de telefon pe care sa poti suna. Vei fi asistat de un agent care va evalua problema in cauza si va trimite echipa tehnica in cel mai scurt timp posibil. Aproape intotdeauna acesti profesionisti incearca sa rezolve problema pe loc, astfel incat sa va puteti continua calatoria cu calm. Atunci cand acest lucru nu este posibil, ei vor fi responsabili de tractarea masinii la cel mai apropiat atelier, care in mod normal nu ar trebui sa fie gasit la mai mult de 100 de kilometri de locul in care a avut loc defectiunea.

In acest moment, asigurarea auto variaza foarte mult, deoarece unele ofera un vehicul de inlocuire pentru sofer in timp ce masina sa se afla in atelier, dar alte polite nu au in vedere aceasta optiune sau o ofera doar pentru o perioada foarte limitata de timp. Cu toate acestea, aproape toate asigurarile auto cu asistenta rutiera inclusa prevad transferul persoanei la domiciliu sau la destinatia in care calatoreau.

Tractarea masinii

Tractarea legala a unei masini este importanta pentru a evita amenzile si sanctiunile, dar, si mai important, este sa o tractati in siguranta. Pentru a face acest lucru, atat vehiculul de remorcare, cat si remorca sau vehiculul remorcat trebuie sa indeplineasca anumite cerinte si, in fiecare caz, conducatorul auto trebuie sa actioneze corect.

Accesoriile in acest scop trebuie sa fie, de asemenea, adecvate. De exemplu, exista carlige de remorcare potrivite pentru remorcarea remorcilor de o anumita greutate.