Hainele fac oamenii – cineva a spus asta de secole. Dar efectul real al purtarii anumitor stiluri si textile la exterior depaseste cu mult semnalele sociale evidente. Deoarece moda si imbracamintea reprezinta o parte importanta a vietii personale si joaca un rol important in convietuirea sociala, este absolut important sa se investigheze stiintific impactul real asupra oamenilor. Mai multe studii au descoperit ca exista o legatura intre purtarea anumitor haine si efecte psihologice profunde – atat pentru purtator insusi, cat si pentru persoanele implicate.

Imaginea personala in viata de zi cu zi este determinata in principal de imbracaminte. Coafura, culoarea parului, barba si machiajul pot fi, de asemenea, folosite pentru a controla vizibil aspectul, insa cea mai mare parte a ceea ce se vede din exterior este alcatuit din haine. Dupa cum stie toata lumea, imbracamintea sau alegerea constienta a anumitor imbracaminte joaca un rol important in viata personala, dar in cele mai multe cazuri, se intampla mai ales subconstient.

De ce toti acesti factori interpersonali sunt afectati de alegerea hainelor specifice este o intrebare la care putini oameni raspund clar. Desigur, este legat de anumite textile, stiluri vestimentare, imbracaminte sau articole vestimentare. Desigur, exista multe studii, descoperiri si teorii diferite in acest domeniu. Adevarul poate fi undeva la mijloc sau o combinatie a tuturor acestor factori. Codul vestimentar al acestei companii merita o atentie deosebita. Este cel mai frecvent in lumea muncii, dar in unele cercuri sociale, cum ar fi intrunirile de inalta clasa, exista de obicei un cod vestimentar foarte strict. Oricine incalca acest lucru va provoca multa atentie, ceea ce va provoca multa atentie negativa. Este evident nepoliticos sa se poarte un tricou cu injuraturi pentru a participa la o intalnire de afaceri.

Stiluri pentru femei – de la simplu la sofisticat

In special in cariera, predomina anumite coduri vestimentare implicite sau explicite, iar imbracamintea joaca un rol foarte important, care este legat si de efectele psihologice in mare masura. Un costum bine potrivit este foarte important pentru multi oameni dintr-un mediu profesional. Doar croiala corecta si forma purtatorului poate aduce o contributie decisiva la imaginea publica a imbracamintei si poate fi un aspect deosebit de valoros, de la bluze elegante pana la cele mai simple articole. La randul sau, acesta poate fi un factor important care afecteaza increderea purtatorului. Imbracamintea de la egal la egal a avut un impact asupra sinelui in viata de zi cu zi, care nu poate fi ignorat.

Serioase, romantice sau simple- bluze jeans sunt unele polivalente si arata la fel de bine la birou, precum este un aspect de strada. Exista si cateva trucuri de moda de care trebuie tinut cont in timp ce sunt purtate. Nu toate bluzele sunt create egale. Exista multe croiuri diferite in vecinatatea industriei modei, de la foarte clasice, la aproape stranse pe corp, pana la XXL, cu volane sau maneci extra-lungi. Pe langa aspectul piesei atemporale, bustul este de asemenea foarte important in potrivirea unui articol vestimentar de acest fel, deoarece alegerea poate fi cruciala si orice termen, poate influenta marimea articolului.

Alegerea celor mai bune bluze casual, fie ca sunt din jeans fie ca sunt din alt material, va depinde in totalitate de preferintele persoanei care poarta aceste articole. Astfel, va fi mult mai usor pentru tine sa iti selectezi hainele preferate daca stii care este stilul pe care vrei sa il abordezi in vestimentatie. Nu uita ca cele mai potrivite haine pentru tine sunt cele care te fac sa te simti mereu bine in pielea ta si foarte confortabil. Prin urmare, alegerea ar trebui sa mearga in directia potrivita si sa ai mereu haine reprezentative.