Ochelarii sau ochelarii de soare pentru a preveni deteriorarea vederii, trebuie utilizati de la o varsta frageda pentru a evita problemele oculare la varsta adulta, ar fi: vedere incetosata, petrigion, cataracta, leziuni corneene si orbire. Intra pe ochelari Iasi pentru a cumpara cei mai buni ochelari.

 Cum sa preveniti deteriorarea ochilor?

  • Preveniti bolile degenerative ale ochilor cu o pereche buna de ochelari sau ochelari de soare, pentru a va proteja vederea, incercati sa ii utilizati permanent.
  • Purtati o palarie sau o sapca cu boruri largi pentru a va proteja de razele soarelui.
  • Purtati ochelari de vedere sau ochelari de soare, chiar si in zilele cu umbra.
  • Pastrati ochii lubrifiati prin aplicarea catorva picaturi, prevenind astfel iritatiile si aparitia unui petregion.

Sfaturi si recomandari pentru a alege o pereche buna de ochelari sau ochelari de soare:
Ar trebui sa cumparati o pereche buna de ochelari sau ochelari de soare care respecta Standardul de protectie impotriva radiatiilor ultraviolete intr-un procent de 100%.

In tari precum Australia s-au facut studii pentru a determina care a fost indicele de protectie intre ochelarii low-cost si unul cu costuri ridicate. In ambele cazuri, rezultatele au stabilit ca ambii ochelari au protejat 100% impotriva razelor ultraviolete, poate pentru ca in Australia exista un control al calitatii ochelarilor sau ochelarilor de soare, cu o limita standard de protectie de AS 1067aceasta eticheta ne permite sa obtinem garantiile necesare care pot indeplini limita de protecție.

Cand testati ochelarii, verificati dimensiunea lor privind lateral, in sus si in jos si vedeti daca lentilele sunt suficient de mari pentru a bloca razele ultraviolete.

Incercati sa verificati daca nu se formeaza distorsiuni in timpul focalizarii.

Incercati ochelarii sau ochelarii de soare si vedeti daca va ofera confort si creeaza un stil placut.

Sfaturi

Pentru a cumpara lentile bune nu este esential sa aveti o multime de bani si nici sa platiti foarte mult pentru lentile de marca, deoarece sa demonstrat ca lentilele low-cost pot oferi, de asemenea, o protectie optima, ceea ce ar trebui luat in considerare este protectia standard sau eticheta de garantie, care este de la un brand recunoscut si cumparata intr-o unitate de incredere.

Atat ochelarii de vedere cat si ochelarii de soare vor fi atent selectionati iar in cazul celor de vedere este necesar un consult de specialitate intr-o optica medicala

Atunci cand alegi sa cumperi o pereche de ochelari de soare trebuie sa tii cont nu doar de aspectul acestora si culoare, rame etc ci si de protectia pe care o ofera ochilor tai impotriva razelor uv, atat de nocive pentru vederea ta. Alege sa te sfatuiesti cu un specialist inainte de a face o alegere in acest sens. Alegerea modelului care se potriveste pe chipul tau va fi supusa unei reguli simple si anume : oglinda. Intr-adevar, chipului oval i se potrivesc toate modelele de ochelari dar si daca ai o fata rotunda sau patrata, poti gasi ceva sa te avantajeze la maxim!