Cu toate că e greu de imaginat cât de rapid poate un bebeluș să ia în greutate, nu vă dura mult până când îl vei ține pe micuț în brațe și vor începe să te doară mâinile. Toate sistemele port bebe, fie ele de tip eșarfă, ham sau marsupiu sunt folositoare până când acesta atinge greutatea de 10 kg, așa că nevoia unui cărucior bun e mai mare decât crezi. Cu atât de multe opțiuni și mărci de cărucioare pentru copii, alegerea unuia care să se potrivească atât bugetului cât și nevoilor întregii familii poate fi o experiență derutantă și pe alocuri frustrantă.

Cu toate că e greu de imaginat cât de rapid poate un bebeluș să ia în greutate, nu vă dura mult până când îl vei ține pe micuț în brațe și vor începe să te doară mâinile. Toate sistemele port bebe, fie ele de tip eșarfă, ham sau marsupiu sunt folositoare până când acesta atinge greutatea de 10 kg, așa că nevoia unui cărucior bun e mai mare decât crezi. Cu atât de multe opțiuni și mărci de cărucioare pentru copii, alegerea unuia care să se potrivească atât bugetului cât și nevoilor întregii familii poate fi o experiență derutantă și pe alocuri frustrantă.

De aceea, venim în ajutorul tău cu o serie de sfaturi utile care să îți ușureze căutarea.

Ce ar trebui să iei în considerare atunci când alegi un cărucior

După cum spuneam mai sus, alegerea căruciorului perfect nu e ușoară. Aceasta depinde de o mulțime de factori. Ceea ce funcționează pentru o familie poate să nu fie potrivit pentru alta, din mai multe motive – inclusiv factori precum costul, stilul de viață și numărul membrilor familiei.

E important să te gândești la toate aceste lucruri înainte de a te decide asupra căruciorului potrivit.

Costul 

Prețul unui cărucior poate veni că o surpriza pentru proaspeții părinți. Dacă bugetul îți permite, cărucioarele mai scumpe vor avea adesea caracteristici precum sisteme de suspensie mai bune, manevrabilitate mai ușoară, materiale de calitate superioară sau scaune modulare care pot fi orientate spre față sau spre spate. Cu toate astea, nu ar trebui să te stresezi prea mult asupra bugetului – în timp ce cărucioarele de top pot costă câteva mii de lei, e foarte posibil să găsești un cărucior care să se potrivească nevoilor tale și în special nevoilor celui mic la un preț mult mai mic. Poți achiziționa la prețuri accesibile carucioare copii de aici.

Stilul de viață 

E unul din cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când te decizi asupra căruciorului. Sunteți o familie din mediul urban, care se va folosi zilnic de cărucior sau o familie dintr-o zonă suburbană care va avea nevoie de acesta în principal pentru plimbări și excursii scurte departe de casă? Ce fel de spațiu aveți în casă sau în apartament pentru depozitarea căruciorului? Va trebui să urcați căruciorul pe scări, sau în transportul public? Plănuiți să folosiți un cărucior multifuncțional, ca mai apoi să optați pentru unul de călătorie sau de jogging pe măsură ce micuțul va crește?

Căruciorul trebuie să răspundă nevoilor stilului de viață al întregii familii, așa că gândește-te bine la aceste întrebări înainte de a te decide asupra celui mai potrivit.

Numărul de membrii ai familiei

Dacă sunteți o familie cu un singur copil, sau dacă plănuiți să existe o diferență de câțiva ani între frați, atunci un singur cărucior e de ajuns. Dar dacă crezi că există șanse să aveți un alt copil în următorii trei ani, ia în considerare un cărucior care poate fi transformat într-unul dublu, sau care poate găzdui până la trei copii.

Caracteristici de bază pe care căruciorul trebuie să le dețină

Chiar și în cazul aceluiași tip de cărucior, caracteristicile pot varia foarte mult. În cazul ăsta te va ajuta să ții cont de modul în care intenționezi să folosești căruciorul pe termen lung. Aruncă o privire asupra următoarelor caracteristici pentru a stabili care din ele este cea mai importantă pentru tine.

Capacitatea de a găzdui nou-născuți

Nu toate cărucioarele sunt potrivite pentru nou-născuți. Acest lucru se datorează faptului că bebelușii nu își pot susține capul până la vârstă de aproximativ 6 luni. Așadar, dacă îți dorești să utilizezi căruciorul încă din prima zi, iată ce trebuie să cauți:

Un scaun care să se poată întinde complet pe o suprafață plană

Vei avea nevoie de un scaun care se poate întinde complet, dar care vine cu un accesoriu de sprijin pentru nou-născut. De asemenea, vei mai avea nevoie și de o scoică auto care să se fixeze în cărucior, adică de un sistem de călătorie. În aceasta situație, un cărucior 3in1 e mai mult decât potrivit. Găsești o selecție mare de carucioare 3in1 la JustMareva, dotate cu landou, parte sport, scoică și accesorii.

Un cărucior care să poată fi pliat cu o singură mână

Abilitatea de a deschide și închide rapid un cărucior folosind o singură mână e un lucru după care mulți părinți tânjesc, în special în momentele în care trebuie să țină și bebelușul cu cealaltă mână. E și mai bine dacă atunci când este pliat, căruciorul poate sta singur în picioare, fără a se răsturna.

Material care să poată fi spălat cu ușurință

Un lucru e cert, copiii mici sunt dezordonați. Scaunul căruciorului poate fi pătat de la “accidentele” care au loc în timpul orelor de masă. Așadar, orientează-te către un cărucior căruia i se poate scoate husă scaunului pentru a fi spălată cu ușurință.

Ghidon reglabil

Ghidonul reglabil va permite persoanelor de diferite înălțimi să poată împinge căruciorul fără probleme. Este o opțiune excelentă, mai ales când alți membrii ai familiei se implică în îngrijirea celui mic.

Copertina pentru protecție solară

O copertină mai mare va oferi mai multă umbră și intimitate micuțului tău. Multe copertine, în special cele de dimensiuni mari, sunt prevăzute cu vizieră astfel încât să îl poți verifica pe cel mic fără a întrerupe plimbarea. Unele sunt dotate și cu sistem de închidere cu magnet, astfel încât să fie cât mai silențioase.

Sursă imagini: https://justmareva.ro/magazin/carucior-2in1-0-36-luni-landou-nou-nascut-belecoo-accesorii-maro-c1937/