Serviciile de sablare au inceput sa fie din ce in ce mai utile si solicitate pe piata. Doar ca nu suntem familiarizati cu avantajele pe care le poate aduce acest procedeu cu tot ceea ce presupune si ne limitam doar la nevoile de baza.

O idee destul de buna care ar putea sa se contureze si ar putea sa dezvolte munca firmelor de profil ce ofera servicii de sablare este sa se utilizeze pentru modernizarea aspectului cladirilor.

Poate sa fie o metoda foarte buna pentru redarea aspectului original al statuilor si al tuturor elementelor decorative dintr-un oras insa, sunt foarte putine persoane care isi dau seama de acest potential.

 

Procesul de sablare a diverselor tipuri de materiale

Sablarea este un proces care se defineste prin curatare si se poate aplica pe suprafete din lemn, metal sau chiar sticla. Intreg procedeul se realizeaza cu ajutorul unor echipamente de ultima generatie asadar, munca nu se realizeaza manual.

Totul se desfasoara rapid si eficient, astfel ca intregul proces nu consuma timp si la final rezultatele sunt exceptionale. Procesul de sablare se poate realiza cu numeroase tipuri de materiale iar cel mai comun se bazeaza pe nisip. Ca substitut se poate utiliza si apa la presiune mare, materiale metalice si altele.

Sablarea nu are numai rolul de a fi doar o modalitate de curatare intrucat poate fi utilizata si pentru gravarea diverselor suprafete, asadar, putem spune ca are si un rol decorativ. Aceasta gravare prin sablare se poate utiliza pentru materiale precum sticla sau piatra, de ce nu.

De asemenea, sablarea lemnului poate sa fie realizata atat pentru a curata materialul cat si pentru a grava diverse modele sau pentru a se obtine diferite tipuri de efecte cum ar fi stilul usor vintage, in sensul ca lemnul poate sa capete acea patina de ,,vechi”.

Pe langa tipurile de sablare pe care le-am mentionat in aceste cateva randuri mai exista posibilitatea de a se realiza cu gheata carbonica, un procedeu cu rezultate deosebite atunci cand vine vorba despre curatare sau igienizare. Dupa cum am spus la inceputul acestui articol, sablarea este o modalitate excelenta pentru curatarea cladirilor si pentru a le reda aspectul de nou in doar cateva ore de munca. In plus, se va scapa de mucegai, lipici, cerneala, grafitti, ulei si multe alte tipuri de pete de pe suprafata materialelor.

 

Sablarea la nivel industrial

Sablarea la nivel industrial se realizeaza la un nivel mult mai inalt cu ajutorul unor echipamente de ultima generatie care nici macar nu implica sa se dezmembreze utilajele, masinile sau piesele care necesita o astfel curatare in profunzime. Cu ajutorul echipamentelor de sablare moderne nici macar nu este necesar sa se opreasca intreaga productie doar pentru a putea duce la indeplinire acest proces. Timpul de lucru deosebit de eficient face ca acest intreg proces sa fie realizat rapid si poate sa fie un proces continuu fara a se intrerupe un proces anume care ar putea sa aduca pierderi.

Sablarea reprezinta una dintre cele mai bune metode pentru a oferi o curatenie perfecta diverselor tipuri de materiale.