Un parfum pentru masina este ideal pentru a avea un parfum care armonizeaza mediul in masina, dar este totodata, decisiv in aplicarea anumitor moduri de conducere din cauza incidentei aromei in aspecte psihologice si/sau emotionale. Exista o gama variata de parfumuri care pot fi folosite pentru masina.

Parfumul pentru masina este un produs care, avand in vedere aspectele fundamentale ale psihologiei asa-numitele arome, poate influenta atitudini diferite atunci cand conduci masina personala.

Se stie deja de puterea simtului mirosului, aceasta fiind chiar unul dintre cele mai puternice stimulente din mediul nostru. Prin urmare, este unul dintre elementele cele mai decisive pentru a modifica chiar si modul in care conducem.

 

Nu poti crede asta? Citeste mai departe si invata mai multe despre fenomenul de parfum pentru masina si cum actioneaza acesta asupra modului tau de condus.

 

Parfum pentru masina si relatia sa cu soferul

 

Mai multe studii recente au fost efectuate ale caror concluzii arata o legatura stransa intre aroma parfumului de masina si modul de conducere al soferului in cauza, precum si starea acestuia de spirit pe toata durata sofatului.

Alegerea parfumurilor potrivite de masina, in functie de gusturile si preferintele soferului, poate oferi o mai mare reactie la pericolele potentiale sau de asemenea poate ajuta sa te concentrezi asupra mediului, prioritatilor, atunci cand calatoresti intr-un vehicul, binenteles in siguranta atat tu cat si ceilalti pasageri din masina ta.

 

Mirosuri pozitive de masina

 

Un parfum pentru masina considerat pozitiv pentru conducere este unul a carui compozitie este o combinatie a urmatoarelor: scortisoara, lamaie, cafea, menta, arome cu un miros curat sau cele care evoca marea, oceanul, cu o concentratie salina ridicata.

Pe de alta parte, in cazul in care soferul auto percepe arome neplacute si contrare, care nu sunt deloc pe placul sau, aceasta poate duce la o crestere a vitezei (uneori inconstient), sa incurajeze oboseala si somnul sausa irite instant caracterul sau. Cumpara parfumuri pentru masina cu arome care iti trezesc amintiri placute si cu siguranta vei obtine cele mai bune rezultate.

 

Mirosuri negative ale masinii

 

Parfumurile de masina negative pot fi musetel, lavanda, iasomie, mirosul de iarba proaspat taiata, pin (chiar daca este o materie prima foarte comuna in odorizante de aer), piele, ulei, produse de patiserie sau produse fast-food.

Aceste sugestii se aplica atat parfumurilor utilizate de oameni, care se pot extinde intr-o masura mai mare sau mai mica, in functie de intensitatea lor, cat si pentru odorizantele pe care le utilizati pentru interiorul masinilor.

Acestea sunt informatiile de baza despre aromele din masina, cautand sa ajute conducatorii auto sa isi aleaga in cunostinta de cauza parfumul pentru masina lor personala si daca pana acum nu stiau ca un parfum poate influenta modul de condus, de acum pot lua in calcul si acest lucru. Parfumurile de masina improspateaza aerul din acel spatiu inchis dar atunci cand alegem un asemenea produs, e bine sa nu ne uitam doar la pret ci si la calitate dar de asemenea si la cat de pozitiv sau negativ ne poate influenta un parfum in timpul condusului. Acestea fiind spuse, alege un parfum pe placul tau dar care sa indice si un gram de pozitivitate atunci cand conduci masina!