O piele frumoasă, lipsită de imperfecțiuni, cicatrici, sau semne ale îmbătrânirii premature reprezintă una dintre marile dorințe ale reprezentantelor sexului frumos. Din păcate, vara nu este tocmai un anotim prietenos cu pielea noastră, deoarece razele puternice ale soarelui ne atacă stratul exterior al acesteia, sau favorizează creșterea producției de sebum. De aceea, avem pentru tine unele recomandări prin care te poți bucura de o piele frumoasă și îngrijită chiar și pe perioada verii.

Curățarea tenului trebuie făcută cu atenție

Pentru acel aspect impecabil, chiar și în condițiile în care căldura și transpirația par să dețină controlul, curățarea tenului trebuie făcută cu maximum de responsabilitate. Din cauza transpirației cauzată de căldura produsă de soare, crește producția de sebum, ceea ce înseamnă mai multe puncte negre, dar și probleme cu acneea. De aceea, în fiecare dimineață și seara curăța în mod corect pielea. Alege acele produse naturale, special concepute pentru tipul tău de ten, și care nu usucă pielea.

Creme și măști hrănitoare

Peste zi se recomandă folosirea unei crème de zi ușoare, sau și mai bine, a unei loțiuni intens hidratante. Acestea au avantajul că nu conțin atât de multe uleiuri sau grăsimi, fiind mult mai ușor absorbite de către piele.

În fiecare săptămână răsfață-ți pielea cu o mască hrănitoare, pe care o poți cumpăra sau o poți prepara chiar tu, acasă. Pe internet găsești multe astfel de rețete, menite să îți vină în ajutor, și pe care le poți folosi cu încredere.

Folosește loțiuni de protecție solară

Razele puternice ale soarelui pot afecta pielea, în sensul că o pot îmbătrâni prematur. De aceea, recomandarea specialiștilor este să apelezi la loțiunile de protecție solară zilnic, și totul va fi mult mai bine.

Atenție la zona gâtului și a decolteului

Multe dintre femei acordă o atenție deosebită îngrijirii corecte a feței, dar cu toate aceste neglijează pielea din zona gâtului și a decolteului. Prin urmare, din rutina ta zilnică de îngrijire nu trebuie neglijată folosirea de produsele pentru cele două zone, și care trebuie să le ofere nu numai hidratarea de care au nevoie, ci și protecția împotriva razelor puternice ale soarelui.

Picioare perfecte, numai bune de admirat

Pe perioada verii, în cazul femeilor, rochiile sunt articolul vestimentar preferat. Aceasta presupune că picioarele trebuie să arate perfect, cu o pedichiură îngrijită, perfect epilate și fără iritații, dar și fără acea piele îngroșată de pe călcâie.

Pentru că tot am amintit despre epilare, îți dorești una care să te țină mai mult și să nu fii nevoită să apelezi la acest procedeu de multe ori. În acest caz, ceara epilat este cea care îți vine în ajutor, pentru că are o mulțime de avantaje. Atenție și la loțiunile pe care le aplici după ce s-a încheiat ședința de epilat, deoarece acum ești mult mai predispusă la a dezvolta iritații și afecțiuni cutanate. O soluție eficientă este și folosirea de benzi epilat, mult mai practice și mai rapide.

O exfoliere este chiar indicată

Pentru a-i reda pielii strălucirea și suplețea, celulele moarte de la suprafața ei trebuie îndepărtate. Cea mai bună metodă prin care poți face așa ceva este o exfoliere, care te va ajuta să ai și un bronz uniform și frumos.

Dușuri cu apă călduță

Dacă iarna adorăm dușurile sau băile cu apă fierbinte, care ne ajută parcă să ne simțim mai în formă, pe perioada verii acestea sunt total contraindicate. Prin urmare, dușurile cu apă călduță, sau chiar rece sunt de preferat, deoarece te ajută să stimulezi circulația sângelui, iar pielea este mult mai fermă. Rezultatul: un ten frumos, fără riduri sau piele uscată și lipsită de strălucire.