implant dentar

Cea mai buna dovada a eficientei unui tratament este reprezentata de comparatia facuta intre starea in care te aflai inainte de a te supune lui si modul in care te simti dupa ce l-ai urmat. In cazul unul tratament cu implant dentar, beneficiile devin, in urma acestei comparatii, cat se poate de clare.

Starea pacientului inainte de tratamentul cu implant dentar

Atunci cand ti-ai pierdut dintii si nu iei o masura rapida pentru a rezolva aceasta problema, intr-o clinica stomatologica cu specialisti de top precum Dental Premier, riscurile cu care te confrunti, din punctul de vedere al starii de sanatate, sunt multiple.

Printre cele mai serioase trebuie amintit fenomenul de migratie dentara. Acesta consta in deplasarea dintilor imediat alaturati spatiului gol, provocata de o tendinta naturala a organismului de a compensa cumva aceasta absenta. Deplasarea poate avea numeroase efecte negative, producand probleme la nivelul intregii cavitati bucale, precum si a esteticii faciale.

Efecte la fel de nedorite poate sa aiba si macinarea osului maxilar, care de asemenea apare in momentul in care lipseste un dinte. Cu cat osul are mai mult de suferit in timp, cu atat vor fi mai dificil de realizat orice proceduri medicale ulterioare.

De asemenea, pacientul ramas fara dinti nu mai este capabil sa mestece alimentele in mod normal, ceea ce afecteaza intregul proces digestiv. Daca adaugati si neplacerile estetice cauzate de lipsa dintelui, atunci devine clara necesitatea apelarii la solutia reprezentata de un implant dentar.

 

implant dentar
implant dentar

Beneficiile aduse de tratament

In ultimele decenii, milioane de pacienti din intreaga lume au optat pentru un implant dentar si au ajuns sa cunoasca in detaliu tot ceea ce presupune efectuarea acestei proceduri si, mai ales, avantajele incontestabile pe care le aduce. Iata-le pe cele mai importante dintre acestea!

imbunatatirea aspectului estetic al zambetului si al fetei in intregime. Daca mai inainte iti era teama sa zambesti sau chiar sa vorbesti, cu efecte negative asupra vietii tale sociale, dupa efectuarea procedurii increderea in sine este recapatata in totalitate si lucrurile revin la normal;

recapatarea deplina a functiei masticatiei. Astfel, te vei putea bucura din nou de mancarurile tale preferate, oricare ar fi acestea. In plus, mestecarea corecta a alimentelor reuseste sa previna si aparitia unor eventuale probleme gastrice, deoarece influenteaza in bine intregul proces de digestie;

pentru unele persoane, absenta dintilor afecteaza inclusiv pronuntia unor sunete si, automat, articularea cuvintelor. Si aceasta problema dispare datorita tratamentului cu implant dentar, care iti permite sa vorbesti din nou cu o dictie impecabila;

este evitata aparitia leziunilor sau a miscarilor dintilor, care apar uneori in cazul altor tratamente, mai invechite si cu o eficienta inferioara, asa cum stau lucrurile, de exemplu, cu protezele mobile;

dintii nu doar arata la fel ca cei naturali, intr-o masura in care alte persoane nu pot face diferenta, ci sunt resimtiti ca atare si de catre pacient. Acesta poate efectua fara niciun fel de probleme orice activitate, ca si cum nu s-ar fi confruntat niciodata cu problema pierderii dintilor.

Toate aceste efecte pozitive dureaza timp indelungat, cel mai probabil intreaga viata, cu singura conditie sa acorzi atentie igienei dentare si sa faci vizite periodice, de rutina, la cabinetul stomatologic.

Alege tratamentul cu implant dentar si vei simti cu siguranta in ce consta diferenta!