pompa de gresare

O pompa de gresare se foloseste pentru a unge cu vaselina anumite puncte cu ajutorul unui cap de ungere, in locurile in care aerul comprimat nu exista. Practic vei vedea astfel de pompe in orice service pentru a unge diferite componente care sunt schimbate pe autoturisme si pentru a monta astfel de componente.

Poti gasi service-uri car se ocupa de asta dar pentru cei care prefera sa iti faca singuri unele lucrari de intretinere la masina, asa cum este schimbul de ulei, schimbul de placute de frana sau de discuri si alte lucrari de intretinere vor avea nevoie de o astfel de pompa.

Cum functioneaza pompa de gresare

Pactic, pompa de gresare este alcatuita dintr-un tub unde este depozitata vaselina, un maner care comprima aerul pentru pompele manuale si unul prin care vaselina iese din tub. De aici se va ajunge la al doilea punct si anume la tipurile de pompe de gresare care pot fi manuale, ceea ce inseamna ca aerul va fi comprimat cu un maner sau pompele pneumatice care se conecteaza la un gresor  pneumatic ce poarta numele de compresor.  Lubrifierea corecta a rulmentilor este foarte importanta si va trebui sa alegi de fiecare data cele mai bune piese.

Cu toate acestea, pompa este utila in mai multe activitati. O astfel de pompa poate fi folosita pentru a unge mai multe obiecte care au inceput sa scartaie asa cum sunt balamalele de la usile din casa, rotile de pe anumite obiecte sau lantul de la bicicleta. Pentru mai multe activitati, nu este musai nevoie de pompele de gresare deoarece poti sa intinzi vaselina utilizand si un alt obiect, insa aceasta nu este uniforma. Acesta este motivul pentru care foarte multe persoane apeleaza la service-uri pentru agresare astfel incat cantitatile sa fie exacte.

Cum se alege pompa de gresare?

Cel mai important aspect de luat in calcul in momentul in care alegi o pompa de gresare este tipul sau. Asa cum am mai spus deja, sunt doua tipuri de pompe, cele manuale si cele pneumatice. Cele manuale pot sa fie folosite fara alte unelte specifice, in timp ce pompele pneumatice au un randament mai mare. Pompele pneumatice au nevoie de o sursa de aer comprimat, mai exact de un gresor pneumatic. In cazul in care ai deja un astfel de aparat este recomandat sa te orientezi catre o pompa pneumatica mai ales daca o vei folosi profesional.

Un alt aspect la fel de impotant de care sa tii cont este capacitatea tubului pompei. Aici depinde de cat de multa nevoie ai sa folosesti pompa si de cata vaselina ai nevoie. Totul depinde si de cat de multa vaseelina ai nevoie. De asemenea, aici apare si un alt aspect la fel de important si anume tipul de umplere al tubului. Sunt si tuburi care se vor reumple cu cartuse, cu pompe sau prin suctiune. Este recomandat sa le alegi pe cele cu cartuse pentru ca nu vei avea nevoie de alta pompa ca sa umpli iar tubul.