In fiecare casa putem gasi o masa de lemn care sa serveasca mai multor scopuri. Traditional, mesele sunt folosite pentru a lua cina, pranzul sau micul dejun, insa in timpuri moderne mesele pot fi folosite pentru a invita prietenii la jocuri de societate sau la discutii lungi si intense. Exista mai multe tipuri de mese, iar in aceasta perioada cele mai populare fac parte din gama de , deoarece sunt ideale pentru a organiza petreceri in aer liber sau pentru a savura cafeaua in diminetile de weekend.

 

Exista o multime de motive pentru care s-ar putea sa cauti o anumita masa, dar pentru unele persoane, o masa este necesara din motive precum schimbarea locatiei. Un aspect nou inseamna ca mobilierul nostru nu prea se potriveste. In cazul in care odata aveam o masa mare pentru bucatarie, putem observa ca masa veche este prea mare pentru bucataria actuala. Dar, putem avea nevoie de o masa pentru dining. Mesele sunt proiectate pentru a deservi unui numar impresionant de spatii.

 

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand cauti sa cumperi o masa, asa ca vei dori sa investesti ceva timp in cercetare, deoarece este putin probabil sa o schimbi in viitorul apropiat. Putem spune ca mesele sunt o investitie, ca si alte piese de mobilier, cum ar fi o canapea. Desi,  daca achizitionezi cu intelepciune, probabil ca nu va trebui sa va schimbi deloc masa.

 

In cele din urma, un plan de  bine gandit te va ajuta sa decizi dimensiunea si forma potrivita pentru masa care se va integra cel mai bine in spatiul pe care il ai.

 

Antropometria este foarte utila, deoarece te ajuta sa profiti la maximum de aranjamentul din locuinta. Pentru ca noi sa ne simtim confortabil este important sa luam in considerare imprejurimile , precum si dimensiunile mesei. Aceasta nu trebuie sa ocupe prea mult spatiu in camera.

 

Este necesara o distanta minima de 750 mm de la marginea mesei pentru a te asigura ca poti sta confortabil. Preferinta unora este mai mare de 900 mm pentru mesele mai mari, deoarece este mai usor sa gazduiesti un numar mai mare de oaspeti. De asemenea, va trebui sa tii cont de obstacole, cum ar fi peretii, mobilierul suplimentar, deschiderile usilor etc. Acestea vor avea un impact asupra pozitiei meselor, precum si asupra dimensiunii si formei a mesei pe care decizi sa o cumperi.

 

Daca ai norocul sa detii un spatiu formal de luat masa, care este folosit doar in acest scop, mesele dreptunghiulare iti ofera sansa de a o amplasa in diverse spatii. Supradimensionarea mesei poate avea un impact si poate deveni punctul focal al camerei. S-ar putea sa doresti, de asemenea, sa iei in considerare adaugarea unor anumite lumini si a  unui covor pentru a crea o zona pe care sa te focalizezi, mai ales daca ai un spatiu mare in plan deschis.

 

Alege sa cumperi mobila de calitate pentru casa ta, indiferent daca vorbim despre masa, scaune sau patul pentru dormitor!