Acrilicul este unul dintre cele mai populare materiale sintetice pentru cazi de baie si este utilizat pentru cazi de baie standard, cazi cu hidromasaj si cazi de baie de design.

De ce sa alegeti cazi de baie acrilice

Acrilicul este foarte usor de prelucrat si se adapteaza la orice forma, fiind foarte rezistent. De asemenea, poate fi slefuit si lustruit foarte repede in cazul unor zgarieturi, astfel incat sa revina la starea initiala.

Placuta la atingere

Neted, stralucitor si placut la atingere, acrilicul sanitar este un material termic, ceea ce inseamna ca se simte cald atunci cand intra in contact cu corpul. Culoarea sa alba ii permite sa fie combinata cu orice tip de obiecte sanitare din ceramica alba, iar versatilitatea sa permite crearea oricarei forme si design. Acrilicul se prezinta sub forma de placi destul de usoare, astfel incat fiecare cada poate cantari in medie intre 25 si 35 kg. De asemenea, este neporos si poate fi curatat cu usurinta cu o carpa umeda, putina apa si un detergent neutru. Producatorii ofera adesea un kit pentru a elimina zgarieturile minore si daunele de pe suprafata cazii.

Forme si dimensiuni

Ca si in cazul cabinei de dus, trebuie sa se tina cont de dimensiunea cazii de baie acrilice. In baile mari, va puteti permite luxul unei bai circulare cu un diametru de pana la 180 cm sau al unei bai patrate mari, cum ar fi una cu o latura de pana la 150 cm, care va crea o atmosfera speciala si va transforma camera intr-o zona de wellness. In baile de dimensiuni medii, cazile acrilice preferate sunt asimetrice si de forma unghiulara, pentru a se potrivi in colturile camerei. In baile mici, este recomandabil sa alegeti cazi extrem de compacte.

Fibra de sticla emailata

Un material alternativ la acrilic si potrivit la unele cazi freestanding la perete, care este adesea in contrast cu acesta, este fibra de sticla emailata, care este o alternativa mai ieftina si mai putin performanta. Si in acest caz, usurinta, rezistenta si posibilitatea de a obtine numeroase culori fac ca acest material sa fie potrivit pentru bai. Cu toate acestea, ca si in cazul acrilicului, materialul trebuie prelucrat in mod profesional pentru a evita petele, mucegaiul si deformarea.

Cada de baie acrilica

Piata cazilor de baie a fost recent revolutionata de aparitia modelelor acrilice. Un numar tot mai mare de producatori si clienti au realizat numeroasele avantaje ale acestui material modern, care combina caracterul practic cu cel estetic. Sa aruncam o privire mai atenta cu expertii nostri la numeroasele beneficii ale cazii de baie acrilice si la motivele pentru care cumparatorii aleg acrilicul.

Materialul perfect pentru cazile de baie moderne

Sa incepem cu inceputul – procesarea. Acrilicul este usor si incredibil de rezistent. In plus fata de aceste proprietati, acrilicul are o anumita maleabilitate care le permite mesterilor sa creeze cazi de baie moderne cu forme originale. Pe langa clasicele modele dreptunghiulare, care au fost candva foarte populare in casele romanilor, au inceput sa apara pe piata produse cu design neobisnuit, cum ar fi cazile de baie trapezoidale, ideale pentru cei care, pe langa functionalitate, cauta o piesa de mobilier care sa infrumuseteze si sa puna in valoare incaperea. Usurinta prelucrarii influenteaza si pretul, care este net inferior altor materiale mult mai greu de manipulat.