okflora

Moda nuntii din mileniul al treilea este plina de idei. Daca exista ceva neschimbat in stilul aranjamentelor florale pentru nunta, acestea sunt coronite si lumanari pentru sala de nunta. Decorul floral este universal. Sub rezerva unei selectii corecte a solutiilor compozitionale din flori, acestea pot fi folosite in orice stil de decor. Inca din cele mai vechi timpuri, salile de nunta au fost decorate cu flori, subliniind solemnitatea momentului. In Grecia antica, mirele si mireasa erau condusi cu petale de trandafiri stacojii, pentru a insusi patronatul zeitei dragostei Afrodita, si, de asemeni, miresele purtau coronite de mirt aromat si de lauri pe cap, simbolizand prosperitatea.

Aranjamente nunta

In Evul Mediu si in epoca Renasterii, nuntile nobilimii erau sarbatorite cu coronite din flori si lumanari. Materialul era adesea rar si de aceea, florile uscate si artificiale erau folosite impreuna cu cele vii. Unele tehnici ale florarilor de atunci in proiectarea salilor de nunta, sunt relevante chiar si astazi. Salile de nunta clasice europene implica decorarea cu compozitii sau coronite volumetrice asezate pe un suport din centrul fiecarei mese. Cel mai adesea se gasesc modele dreptunghiulare, asimetrice sau inimioare, mai rar – optiuni cu forme rotunjite. Daca oaspetii sunt asezati la o masa lunga, sunt asezate mai multe coronite in miniatura de-a lungul liniei centrale a blatului. Coronitele sunt aranjamente nunta cu lumanari sau coronite simple.

Lumanari pentru aranjamente nunta

Designul traditional al salii de nunta este bogat in combinatii de culori indraznete. Pe fundalul unei revolte de culori tropicale, combinatiile de lumanari albe cu flori albastre si nuante de zmeura sau galben stralucitor cu verde deschis, arata surprinzator de organic. In practica, pregatirea salii de nunta tine de respectarea traditiilor. In tendinta, decorarea salii de nunta se face tematic, axata pe interesele si gusturile mirilor. A exprima stilul individual al cuplului in designul salii de nunta si a spune o poveste de dragoste in limbajul florilor si a lumanarilor de nunta,  este o sarcina incredibil de ambitioasa, demna de un adevarat maestru. Cu toata varietatea de idei creative, logica aranjarii compozitiilor in sala de nunta este determinata de cateva stiluri de design, iar unele dintre acestea sunt:

Stil paralel. Coronitele din sala de nunta, cu lumanari sunt dispuse pe randuri: orizontal, vertical sau in diagonala. Paleta de culori este construita pe contraste sau pe nuante diferite ale aceleiasi culori.

Stil decorativ. Aranjamentul floral sub forma de coronite cu lumanari, cu forma geometrica regulata, rotunda, ovala si semicirculara sunt cele mai populare. Aranjamentele florale sunt forma de coronite mari pot coexista cu cele mici. De exemplu, masa mirilor este inconjurata de compozitii cu flori mari, precum trandafiri, heliconia, amarantul, bujori, protea, calla sau floarea-soarelui, iar coronitele mici sunt asezate pe mesele oaspetilor. Stilul formal-liniar este o solutie compozitionala in spiritul esteticii moderne si al artei contemporane. Accentul se pune pe un element central, adica pe o lumanare mare inalta argintie, aurie, alba sau rosie sau o planta intr-o cutie, in jurul careia se formeaza o coronita dintr-o compozitie deosebit de frumoasa din flori. Dispunerea poate fi verticala sau in cadere, asimetrica sau cu mai multe niveluri, cu ramuri derulante si curbe fanteziste.