Economiile la energie electrica au devenit un subiect de foarte mare interes, iar motivele sunt evidente. Odata cu facturile care cresc, tot mai multe persoane cauta variante pentru a economisi cat mai mult si de aceea va oferim sfaturi utile, menite sa va ajute sa obtineti economiile dorite.

Ce puteti face pentru a economisi energie electrica?

Instalati panouri solare pentru a face economie – cel mai bun pret ,click aici pentru a vedea produsele de la Pedavo. Astfel, cu ajutorul panourilor veti reusi cu siguranta sa deveniti independent majoritatea anului, fata de orice furnizor de curent electric. Astfel, va fi mult mai simplu si mai usor sa obtineti rezultatele dorite in materie de economii.

Inlocuiti toate becurile cu halogen si alte becuri cu incandescenta cu becuri fluorescente compacte (CFL), LED-uri sau becuri inteligente.

Verificati pentru a va asigura ca podul si peretii sunt izolati corespunzator.

Sigilati orice crapaturi din jurul ferestrelor si usilor cu materiale speciale pentru a evita scurgerile de aer nedorite.

Pastrati acoperirile ferestrelor, cum ar fi draperiile, deschise in zilele reci, dar insorite, pentru a permite caldurii soarelui sa straluceasca. In zilele caniculare, tineti-le inchise pentru a impiedica energia termica de la soare.

Remediati problemele cu instalatiile sanitare, cum ar fi functionarea toaletelor si robinetele care curg.

Instalati capete de dus care economisesc apa pentru a ajuta la conservarea apei calde. Optati pentru dusuri mai scurte in loc de bai si pentru a opri apa in timp ce va spalati pe dinti sau va barbieriti.

Pentru economii maxime la facturile de utilitati, evitati utilizarea cat mai mult a energiei in timpul orelor de varf ale furnizorului. Orele de consum maxim de energie pot fi diferite in functie de furnizor si de locatie. Contactati furnizorul de energie pentru a afla orele de varf actuale si daca ofera programe de stimulare.

Cand doriti ca toata casa sa ramana racoroasa, reduceti activitatile care produc umiditate, cum ar fi aia, gatitul sau spalarea rufelor. Este timpul sa mancati? Sariti peste aparatele de interior si mergeti la un gratar.

Ventilatoarele de tavan pot fi folosite pentru a circula corect aerul in casa, ceea ce va ajuta la eficienta aparatului dumneavoastra de aer conditionat si a sistemelor de incalzire.

Instalati un termostat programabil pentru controlul fara griji a temperaturii, care va permite sa va mentineti casa mai rece noaptea decat in ​​timpul zilei, fara a fi nevoie sa ridicati un deget.

Mentineti termostatul incalzitorului de apa calda setat intre 40 de grade. Infasurati incalzitorul de apa intr-o patura  pentru a-i imbunatati eficienta pentru a economisi mai usor la factura de incalzire a apei.

In zilele calde si cu vant, nu mai folositi uscatorul de rufe si alegeti sa va agatati rufele pentru a le usca pe o funie. Cand folositi uscatorul, curatati dozatorul de scame dupa fiecare incarcare pentru a ajuta la mentinerea eficientei.

Spalarea rufelor nu necesita intotdeauna utilizarea apei fierbinti. Folositi cicluri cu apa rece cand puteti.  Curatati sau inlocuiti filtrele de aer pentru sistemele de racire si sistemele de incalzire, conform recomandarilor.