rulment 6204

De ce rulmentul 6204 este atat de popular?

Cand selectezi rulmenti pentru diverse scopuri, in cele din urma vei vrea sa fii sigur ca atingi nivelul necesar de performanta si robustete a echipamentului, la cel mai mic cost posibil. Exista factori cheie pe care trebuie sa ii iei in considerare atunci cand analizezi specificatiile rulmentilor pentru o aplicatie. Pentru a te ajuta sa evaluezi acesti factori cheie, iti prezentam procesul de selectie recomandat, precum si informatii si exemple de sustinere. Prin urmare, nu este necesar doar sa stii ca vrei un rulment 6204 ci va trebui sa stii mai multe despre acesti rulmenti.

De ce rulmentii 6204 sunt atat de des utilizati?

Cei care cumpara rulmenti SKF se orienteaza in general spre cei care sunt in categoria 6204 pentru ca acestia respecta cele mai noi standarde pentru masinile existente. Este foarte important de mentionat faptul ca acesti rulmenti sunt potriviti in cele mai moderne sisteme si echipamente si in plus sunt si foarte rezistenti si usor de intretinut. Acesta este motivul care a dus la popularitatea acestor rulmenti.

Cum poti alege rulmentul potrivit?

Primul pas in procesul de selectie a rulmentilor este intelegerea si documentarea mai multor aspecte:

 • performanta ceruta
 • conditiile de functionare si ipotezele acestora
 • orice alte cerinte prealabile pentru aplicatie

O aplicatie poate stabili diverse cerinte pentru solutia de rulmenti. Factorii comuni includ:

 • durata de viata
 • capacitatea de viteza si capacitatea de a rezista la niveluri de acceleratie aplicate
 • precizia pozitiei radiale si axiale a arborelui
 • capacitatea de a face fata temperaturilor scazute sau ridicate sau gradientilor de temperatura
 • nivelurile de zgomot si vibratii generate

Importanta relativa a acestor factori de performanta poate influenta natura drumului pe care il parcurgeti prin pasii procesului de selectie a rulmentilor si de analiza a aplicatiei.

Ar trebui sa evaluati conditiile de functionare cat mai detaliat posibil. Cei mai importanti parametri de functionare sunt:

 • sarcina
 • viteza
 • temperatura
 • lubrifiant

De obicei, acestea pot fi determinate din analiza fizica si mecanica a aplicatiei sau din experienta cu aplicatii similare. Asigurati-va ca toate ipotezele facute sunt documentate in mod clar.

Conditiile de functionare variaza de obicei in timp, de exemplu in aplicatii cu viteza variabila sau din cauza schimbarilor sezoniere de temperatura sau a puterii de iesire crescute. Gama variatiei este importanta. In unele cazuri, ambele limite ale intervalului pot fi importante, in timp ce in altele, numai limita inferioara sau superioara poate fi importanta.

Pentru a optimiza un design, poate fi necesar sa parcurgeti diferiti pasi ai procesului de selectie a rulmentilor. Pentru a le minimiza, examinati si prioritizati toate cerintele prealabile ale aplicatiei, cum ar fi:

 • spatiu radial sau axial disponibil
 • diametrele arborelui definite de cerintele de rezistenta a arborelui
 • alegerea lubrifiantului determinata de alte componente din aplicatie

Mai sunt si alte aspecte de luat in calcul in momentul in care cumperi rulmenti. Fiecare tip de rulment are proprietati caracteristice care il fac mai mult sau mai putin adecvat pentru utilizare intr-o anumita aplicatie.

Dimensiunea unui rulment trebuie sa fie suficienta pentru a se asigura ca este suficient de puternic pentru a asigura durata de viata necesara/asteptata in conditii de operare definite.

Un rulment poate fi privit ca un sistem de componente: canale de rulare, elemente de rulare, cusca, garnituri (daca exista) si lubrifiant. Performanta fiecarei componente contribuie la sau determina performanta si durata de viata a rulmentului. Luati in considerare aceste aspecte:

 • Deformarea permanenta a elementelor de rulare si a cailor de rulare din cauza sarcinilor mari care actioneaza asupra rulmentului, in timp ce acesta este stationar sau oscilant lent, sau a sarcinilor de varf mari care actioneaza asupra rulmentului in timp ce acesta se roteste
 • Tipul custii sau materialul custii – acestea pot limita viteza de functionare sau acceleratia sau temperatura admise
 • Limita de viteza a contactului garniturii de etansare – aceasta poate determina viteza maxima admisa, care afecteaza temperatura de functionare, afectand astfel viata

Durata de viata a lubrifiantului – atunci cand lubrifiantul se deterioreaza, starea proasta de relubrifiere care rezulta reduce rapid durata de viata a rulmentului.