Caracteristici importante pe care trebuie sa le indeplineasca bocancii pentru drumetii montane .

Din cadrul echipamentelor outdoor, cei mai importanti sunt bocancii de munte. Indiferent de sezon, este recomandat sa se achizitioneze o pereche de bocanci pe care se poate avea baza deplina.

Varietatea modelelor de echipamente pentru munte este destul de mare, motiv pentru care alegerea bocancilor potriviti pentru drumetii de munte poate sa se dovedeasca destul de provocatoare. Functionalitatea si confortul reprezinta cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasca bocancii pentru munte insa, mai sunt o serie de alte aspecte care trebuie avute in vedere.

Caracteristicile bocancilor pentru drumetii montane

In primul rand, incaltamintea trebuie sa fie adecvata pentru vremea in continua schimbare de pe munte. Trebuie sa fie impermeabili pentru a nu lasa apa sa patrunda in interior si sa fie cat mai comode. Inainte de a porni in drumetie este recomandat sa se poarte bocancii pentru a putea stabili daca acestea vor fi suficient de confortabile in timpul drumetiei si nu vor cauza probleme.

Abordarea modului in care trebuie aleasa o pereche de bocanci pentru munte este foarte importanta deoarece o incaltaminte necorespunzatoare poate sa cauzeze numeroase probleme in timpul turei. Este recomandat sa nu se foloseasca incaltaminte uzata sau achizitionata din magazine unde nu exista siguranta asupra calitatii.

Este recomandat ca bocancii sa aiba membrana GORE-TEX sau alta membrana respirabila si impermeabila pentru a asigura confortul termic in timpul turei. Picioarele trebuie sa fie uscate in permanenta si incaltamintea trebuie sa ofere posibilitatea de a pasi confortabil pe potecile de munte. Ajustarea si legarea sireturilor trebuie sa se faca rapid iar bocancii trebuie sa stea fix pe picior insa, in acelasi timp sa ofere confortul necesar pentru o deplasare fara probleme. De asemenea, trebuie sa aiba o intaritura la varf, o caracteristica importanta a incaltamintei outdoor, aspect care ofera avantajul de a oferi protectie impotriva taieturilor, loviturilor si zgarieturilor.

Un alt aspect important care trebuie retinut despre tipul de bocanci pentru drumetii montane, este acela ca trebuie sa fie adecvat sezonului in care se realizeaza tura. Modelele de iarna sunt imblanite sau sunt captusite cu materiale calduroase pentru a oferi confort termic si au aceste intarituri pentru a putea permite sa se monteze coltari si alte accesorii care sa faciliteze deplasarea.

Confortul personal mai important decat orice alte caracteristici

Producatorii de incaltaminte pentru drumetii montane se intrec in fabricarea celor mai performante modele care pot sa fie de un real ajutor in momentul in care sunt utilizate pentru drumetii. Modelele de bocanci performanti pentru munte imbraca glezna in material in partea superioara, pentru a oferi un confort sporit in timpul mersului. Aceasta caracteristica ofera bocancilor un confort mai sporit,gasiti aici .

Pentru a putea decide daca un anumit model de bocanci pentru drumetii montane este potrivit, este bine sa se probeze incaltamintea. Astfel, se poate analiza nivelul de confort si daca in timpul drumetiei va putea sa se dovedeasca alegerea potrivita.

Pe munte este recomandat ca fiecare persoana care doreste sa exploreze culmile inalte, sa se pregateasca in prealabil iar acordarea atentiei cuvenite pentru fiecare tip de echipament purtat poate sa faca diferenta.