In ceea ce priveste ofertele de asigurare de locuinta este foarte important ca fiecare dintre noi sa stie cum sa beneficieze de nivelul de protectie maxim pentru locuinta, asta pentru ca polita obligatorie pe care clientii o au la dispozitie va fi in masura sa confere acoperirea unor riscuri cu o frecventa destul de redusa de aparitie, mai ales in cazul in care locuinta ta se afla intr-o zona de campie, una destul de secetoasa, in care inundatiile sau alunecarile de teren sunt fenomene foarte rar intalnite.

Sa lamurim insa tipul de riscuri pe care o polita obligatorie de asigurare a locuintei este in masura sa le acopere. Intre acestea se numara:

  • cutremurele de pamant;
  • inundatiile;
  • alunecarile de teren;

Pentru un nivel de protectie mai mare de atat, proprietarii de locuinte au acum la dispozitie posibilitatea de a incheia asigurari facultative, la preturi destul de mici. In modul acesta, riscuri precum cel de incendiu sau cel al unei explozii vor putea fi acoperite. Pe langa acestea, vor fi insa acoperite si numeroase alte tipuri de riscuri intre care se numara urmatoarele: eventualele daune ce pot fi aduse aparatelor electrice sau electronice si multe avarii ce pot fi provocate ca urmare a ploilor cu descarcari electrice sau defectelor de constructie, fenomene de coroziune, oxidare si chiar fermentatie.

Un pret bun, pentru o asigurare de locuinta va puta fi obtinut atunci cand proprietarii de locuinte vor avea in vedere posibilitatea cumpararii unei astfel de oferte din mediul online, acolo unde vor putea beneficia de calculatoarele de asigurari de locuinta si vor putea calcula foarte usor pretul pentru aceasta asigurare.

Daca si dumneavoastra va numarati printre proprietarii de case care au nevoie de o astfel de polita nu mai stati pe ganduri si asigurati-va locuinta la un pret corect, alegand una dintre ofertele avantajoase prezente pe site-urile specializate in astfel de oferte de asigurare.

Mediul online le va aduce cu siguranta clientilor unele dintre cele mai bune oferte de asigurare, astfel incat sa nu mai fie cazul ca ei sa mai caute si intr-o alta parte.

Companiile de asigurari pentru locuinte vor comisioane mult mai mari pentru prima de asigurare obligatorii. Acestia vor o crestere a comisionului cu pana la 15 % pentru prima de asigurare, nivelul actual fiind de 10 % iar acest lucru este considerat insuficient pentru a putea acoperi cheltuielile in urma unor daune. Conform proiectului de lege aplicat in categoria asigurarilor obligatori de locuinte, companiile de asigurari vor primi 10 % din prima de asigurare iar aceasta cota poate fi modificata annual conform unei declaratii facute de presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Oricine poate gasi o asigurare de locuinta la un pret mic, iar acest lucru iar cresterea comisionului cerut de catre companiile de asigurari nu ii va “ataca” direct pe asiguratii. Directorul diviziei de vanzari din cadrul companiei Generali a declarant ca un comision normal pentru piata porneste de la 15 % in conditii rezonabile si poate ajunge pana la 15 % in functie de cheltuielile operationale. Clientii vor putea gasi o asigurare de locuinta la un pret mic chiar si online unde comisionul deseori este mai scazut.

Comisionul acopera intr-o societate de asigurari cheltuielile pentru vanzarea de polite, administrarea politelor cat si plata agentilor care vor distribui asigurarile. Majoritatea asiguratorilor nu se asteapta la un profit in acest segment insa in urma cresteri comisionului acest lucru ar putea fi posibil. Esti satul sa te gandesti doar la probleme? Uita-te pe looms.ro si vezi cele mai noi informatii.