Simplu gospodar sau esti deja un agricultor cu experienta pompa de stropit este investitia care iti va fi de ajutor pentru multi ani de aici inainte, mai ales in perioadele in care ai nevoie cel mai mult. Un atomizor este echipamentul ideal pentru erbicidare ce iti va permite sa stropesti prin pulverizare solutii asupra pomilor, vita de vie, sau a legumelor si plantelor din gradina pentru a elimina daunatorii si a proteja plantele impotriva factorilor violenti ce ii pot afecta precum ploaia acida sau razele solare.

In acest moment puteti regasi pe piata diverse modele de atomizoare si pompe de stropit ce pot varia in functie de volumul rezervorului de pulverizare, tipul de alimentare, performante sau materialul din care este confectional dar mai ales pret.

Pompa de stropit manuala

Daca discutam desprea cea mai ieftina varianta pentru o pompa de stropit aceasta este cea manuala. Aceasta poate fi regasita in mai multe forme respective cele ce au o curea de prindere pentru umar sau cele tip rucsac ce se pot aseza in spate iar lateral au un maner ce va crea presiunea necesara pulverizarii. De cele mai multe ori acestea au o raza mica de actiune de pana la 5 metrii iar rezervorul in functie de modelul ales poate avea volumul de maxim 16 litrii.

Pompa de stropit cu acumulat sau electrica

Cele mai multe pompe de stropit cu acumulator sunt dotate cu un rezervor ce are un volum cuprins intre 12 si 20 L raza de actiune a acestora poate ajunge sip ana la 15 metri. Este un echipament portabil ce poate fi purtat ca si pe un rucsac, in spate sau poate fi dotata cu maner. Toate aceste pompe dispun de presostat pentru reglarea presiunii din interiorul vasului si presiunii de pulverizare.

Atomizorul pe benzina

Atomizor pe benzina Blade GS-14L Booster

Atomizorul pe benzina este un echipament semiprofesional sau profesional destinate celor care au de erbicidat suprafete largi de vita de vie, livezi sau suprafeete agricole. Este un echipament de dimensiuni mai mari care poate fi purtat in spate si dotat cu o lance de stropire multi-directionala.  Acestea se pot alimenta alimenta cu amestec de benzina si ulei fiind dotate cu un motor in doi timpi. Distanta de erbicidare poate depasi distanta de 15 metri datorita motoarele puternice cu care sunt dotate.

Intretinerea pompelor de stropit si atomizoarelor

Acestea sunt echipamente simple, usor de intretinut special create in acest sens si nefiind nevoie de tratamente speciale. Producatorii acestor echipamente recomanda spalarea dupa utilizare cu apa pentru ca atunci cand se folosesc solutii lichid pe furtune sau in interiorul rezervorului pot aparea cristale de de substanta care in timp pot afecta buna functionare. Daca discutam despre atomizoarele pe benzina este necesar ca acestea sa fie alimentate corespunzator cu amestecul de benzina ulei conform manualului de utilizare pentru a preveni defectarea prematura a motorului. Daca in schimb doriti sa va achizitionati un atomizor cu acumulator va recomanda achizitia si a celui de-al doilea acumulator daca aveti suprafete largi de stropire si erbicidare.

Este foarte important ca atunci cand achizitionati un astfel de echipament sa beneficiati si de garantia produsului in cazul in care acesta nu este conform sau a defectiunilor ce pot aparea.