Este ceva obisnuit sa aveti o veioza pe noptiera din dormitor. Este un element care depaseste sa fie doar un simplu decor, deoarece este si o piesa de mobilier foarte utila, care ne usureaza viata de zi cu zi.

Ca element decorativ, are multe beneficii, deoarece poate fi asortata cu plafoniera pentru a obtine un efect placut, iar ca element practic, cu siguranta nu ramane in urma.

Veiozele sunt foarte importante in jocul de decor. In aceasta postare ne vom concentra asupra aspectelor practice ale acestora evidentiind principalele lor utilizari, dar vom discuta si despre aspectele decorative. Iata cum poti alege corect corpuri de iluminat.

  1. Foarte usor de pornit

Veiozele sunt foarte convenabile de utilizat, deoarece sunt atasate la un cablu cu un intrerupator. Multe case vechi au intrerupatorul principal de lumina al camerei proiectat pentru paturi de 135 cm, care era dimensiunea standard cu cateva decenii in urma.

Daca aveti un pat mai mare sau chiar paturi twin, intrerupatorul principal al luminii ar putea fi obstructionat de patul mai mare, asa ca veiozele sunt cu adevarat utile in aceste situatii.

De asemenea, sunt foarte convenabile pentru persoanele in varsta, deoarece intrerupatorul poate sa nu fie plasat suficient de aproape de pat, astfel incat sa fie usor de ajuns la el. Daca este necesar, veioza poate fi plasata chiar langa pat, fara a mai face eforturi de a ajunge la intrerupator.

  1. Veioza lumineaza doar o anumita zona

In functie de forma si designul veiozei, lumina va straluci intr-o anumita zona din camera. De exemplu, exista veioze care proiecteaza lumina in jos si, de asemenea, spre tavan, in timp ce umbresc zona patului cu abajurul.

Exista modele care proiecteaza lumina in lateral si in jos exclusiv datorita abajurului sau. Acest lucru face ca veioza sa fie ideala pentru lectura, deoarece daca este plasata pe marginea noptierei din dormitor, va lumina cartea din mainile tale. Este ideal pentru cei care vor sa citeasca putin inainte de culcare sau sa verifice unele documente fara sa deranjeze pe nimeni.

In plus, daca intoarceti veioza, veti avea o sursa generala indirecta de iluminare care face din veioza un accesoriu cu adevarat versatil. Din acest motiv, aceste veioze exista in dormitoarele fiecarei case.

  1. Este perfecta daca nu vrei sa deranjezi persoana care doarme langa tine

Unul dintre principalele avantaje ale veiozelor este acela de a avea o lumina difuza care este indreptata doar catre o anumita zona a patului, ceea ce o face mai putin invaziva. In acest fel, daca cineva trebuie sa se trezeasca noaptea si sa aprinda lumina pentru a lua ceva de pe noptiera din dormitor, nu va trezi pe nimeni.

Acest lucru este grozav atunci cand doi membri ai unui cuplu au programe diferite, deoarece veioza ofera suficienta lumina pentru ca o persoana sa se ridice sau sa se culce confortabil, fara a fi nevoie sa ilumineze intreaga camera, ceea ce ar perturba somnul celeilalte persoane.

 

  1. Cu un bec slab, veioza este perfecta pentru a fi aprinsa toata noaptea

In unele cazuri, veioza nu este folosita pentru lectura, ci pentru a ilumina incet camera. Sunt momente cand cei mai tineri din casa au nevoie de asta pentru ca le este frica de intuneric. De asemenea, este util pentru persoanele in varsta care nu vor sa se impiedice de ceva in intuneric sau chiar sa-si schimbe hainele inainte de a merge la culcare.

Pentru un efect optim in aceste cazuri, veiozele ar trebui sa aiba o lumina galbena foarte slaba, care este perfecta pentru vizibilitate, dar nu iritante.