Porti ochelari de vedere? Ei bine, inseamna ca stii cat de greu este sa iti alegi ramele potrivite astfel incat sa te avantajeze si sa iti scoata in evidenta cele mai frumoase trasaturi. Daca esti la prima pereche de ochelari pe care o cumperi, atunci vei descoperi ca este destul de greu sa iti alegi ramele si de aceea, te sfatuim sa alegi mereu acele produse care te fac sa te simti bine si cu care te simti confortabil. Pentru ca nu vei schimba ochelarii de mai multe ori pe luna, tot ce trebuie sa faci este sa pornesti de la ideea ca ai nevoie de rame cat mai durabile, care sa te tina pana la urmatorul control, cand probabil le vei schimba odata cu lentilele daca este necesar. De asemenea, nu uita ca daca ai rame de calitate, care iti plac foarte mult, dupa controlul oftalmologic, chiar daca ti se recomanda schimbarea dioptriilor, vei putea pastra ramele si vei pune noile lentile pe ele. In felul acesta, poti economisi foarte multi bani, pentru ca ramele nu sunt ieftine de obicei.
Cum poti alege cele mai bune rame de ochelari
Daca vrei sa iti alegi cele mai bune rame de ochelari, tine cont de sfaturile de mai jos si selecteaza modelul potrivit pentru tine.
Adaptabile, durabile, prietene cu pielea si confortabile – ramele de ochelari trebuie sa indeplineasca foaret multe cerinte. Alegerea materialului adecvat joaca un rol important. Acestea ar trebui sa indeplineasca si cerintele estetice, deoarece in cele din urma determina aspectul purtatorului de ochelari.
In general, dimensiunea unui cadru trebuie sa se potriveasca cu anatomia fetei. Productia individuala si ajustarea ulterioara de catre un optician sunt indispensabile . Aceasta aliniaza lentilele optic si asigura, de asemenea, ca ochelarii nu aluneca si nici nu lasa urme de presiune. Urmatoarele puncte ajuta la selectie:
- Latimea corecta a puntii nasului : asigura ca ochelarii stau in siguranta pe puntea nasului.
- Capetele templului indoit : garanteaza o siguranta si un confort sigur.
- Greutate redusa : cu cat rama este mai mare, cu atat lentilele sunt mai mari si in acelasi timp mai grele – mai ales cu valori mari ale dioptriilor .
- Inaltimea si latimea corecta a lentilelor : lentilele de ochelari ar trebui sa permita un camp vizual bun. Campul vizual este zona vazuta in conditii statice, adica atunci cand se priveste drept inainte. Limitarile campului vizual pot fi masurate cu un perimetru larg .
- Material : adaptabilitatea, greutatea, longevitatea si toleranta pielii joaca un rol in alegere.
- Balamale : O flexibilitate suficienta impiedica spargerea acestora la deschidere.
In unele cazuri, ramele de ochelari difera foarte mult in ceea ce priveste confortul, rezistenta, toleranta pielii si aspectul . Materialul influenteaza si aspectul ochelarilor. Prin urmare, atunci cand sunt alesi, aspectele modei sunt adesea decisive.
Datorita flexibilitatii materialelor si greutatii reduse, rame ochelari din acetat sunt confortabile de purtat . Incalzirea este suficienta pentru a indoi capetele tamplei pentru o prindere sigura. Acetatul este fabricat din bumbac. Din punct de vedere alergologic, ar trebui sa se tina cont de faptul ca acetatul pur este favorabil pielii, dar alte substante precum plastifianti, stabilizatori de lumina sau coloranti ce pot declansa alergii sunt adesea adaugate la acesta. Un strat de silicon pe punctele de contact ale pielii pot ajuta. Ochelarii cu rame din acetat sunt relativ rezistente . Cu toate acestea, la curatare, otetul si solventii nu trebuie folositi. Tot din motive de moda, ramele din acetat sunt adesea alese. Datorita proprietatilor sale bune de prelucrare, acetatul ofera o gama larga de culori si forme. In acest fel, pot fi produsi acetati multi-strat cu efecte si modele.