Avocatii va pot ajuta in atat de multe situatii. Ceea ce este cu adevarat important este sa stii sa alegi un avocat potrivit situatiei cu care te confrunti. Multi oameni pot intampina diverse probleme atunci cand trebuie sa angajeze un avocat. Pur si simplu nu inteleg ce tip de avocat au nevoie, iar o astfel de situatie poate fi destul de stresanta. Ei bine, tocmai acesta este motivul pentru care am creat acest mini ghid pentru alegerea corecta a unui avocat.

Domenii

Avocatii specializati in mod obisnuit intr-un singur tip de lege, sau cateva domenii de practica conexe. De exemplu, un avocat poate lucra numai cu privire la cazurile de imigrare legate de familie, in timp ce altul poate trata o mare varietate de cazuri de vatamare. Acesta poate oferi si consultanta juridica de la distanta.

Unii avocati servesc roluri mai tranzactionala sau de consiliere. Unii avocati sunt la inceput de drum, dar asta nu inseamna neaparat ca nu pot rezolva anumite cazuri. De multe ori acestia isi dau chiar mai mult interes, tocmai pentru ca sunt la inceput de drum si vor sa se afirme si sa isi creeze o baza de clienti. Unele zone cunoscute bine de domenii de practica juridice includ urmatoarele:

  • Penal
  • Leziuni personale
  • Impozit
  • Familie
  • Ocuparea fortei de munca

In cadrul acestor arii de practica mai mari, avocatii pot alege sa se concentreze pe unul sau mai multe tipuri specifice de cazuri. Un avocat de aparare penala, de exemplu, se poate specializa in apararea clientilor impotriva taxelor DUI. Un avocat in dreptul familiei poate trata, in principal cazuri de divort, sau chiar se specializeaza in litigiile de custodie. Pe mdlpl.ro afli o multime de lucruri utile in acest domeniu, astfel incat sa poti gasi avocatul cel mai potrivit pentru tine.

Tipuri de firme

Avocatii, de asemenea, difera in modul in care firmele respective sunt structurate, variind in marime de la practicile de un singur avocat pentru firmele mari, multi-stat (sau chiar multinationale), cu mii de avocati cu privire la personal. In mijloc sunt firme mici, care angajeaza intre doi si 10 avocati si sunt numite uneori „boutique“ firme.

Acestea ofera atentia oferita de firmele cu un singur avocat, dar cu profunzime suficienta pentru a lua o gama mai larga de subiecte juridice. In plus, anumite firme se concentreze pe litigii (rezolvarea problemelor juridice in instanta), in timp ce altele sunt doar angajate sa lucreze tranzactionale (depunerea documentelor, consilierea clientilor, intocmirea contractelor, etc.). Firmele mari fac de obicei o parte din ambele. Tipul firmei pe care o alegeti va depinde de nevoile cazului dumneavoastra.

Unele probleme juridice nu necesita ajutorul unui avocat online. Dar pentru cei care se confrunta cu o situatie legala, un avocat ii va ajuta sa solutioneze problema in cel mai eficient mod posibil. Insa, este esential sa alegi un avocat care are pregatire in domeniul din care situatia ta face parte. Apeleaza la un profesionist si cu siguranta vei avea sanse mari de castig de cauza, indiferent de problema cu care te confrunti.