Desi poseda proprietati de regenerare, ficatul poate suferi foarte mult in urma unor obiceiuri zilnice daunatoare. Odata afectat profund, devine aproape imposibil sa revina la forma initiala, daca nu primeste ajutor din exterior. Asadar, detoxifierea ficatului este un proces care trebuie urmat odata la anumite perioade de timp pentru elimina factorii de risc si a mentine organul sanatos si perfect functional.
Care sunt obiceiurile care afecteaza direct sanatatea ficatului?
Un astfel de stil de viata impune cu strictete abordarea unui regim pentru detoxifierea ficatului, inainte de instalarea unor afectiuni serioase. Alimentatia necorespunzatoare este principalul factor de risc. Mancarea cu multe calorii si slaba nutritiv, genereaza crearea depozitelor de grasime care se stabilesc in jurul ficatului. Acestea nu ii mai permit functionarea optima, ducand la oboseala prematura si incapacitatea de a-si mai indeplini functiile la nivelul de care organismul are nevoie. Fumatul, consumul de alcool in exces sau a altor substante daunatoare conduc la afectarea in profunzime a organului. Si stresul joaca un rol important in acest sens. O productie prea mare de astfel de hormoni interfereaza cu activitatea optima a ficatului.
Principalele semne care tradeaza nevoia de detoxifiere a unui ficat gras
Exista multe indicii care tradeaza o disfunctie in acest sens. Cresterea brusca in greutate, oboseala continua, insomniile, incapacitatea de concentrare, problemele digestive si deteriorarea tesuturilor precum pielea, unghiile sau parul sunt principalele semne menite sa iti arate ca ficatul tau duce lupte continue cu anumiti factori de risc si nu se mai poate ocupa si de functiile lui de baza.
Urmeaza o dieta pentru detoxifierea ficatului
Pentru a putea adopta un astfel de regim alimentar, primul pas este eliminarea acelor practici zilnice care au condus la nevoia de detoxifiere a ficatului si colonului deopotriva. Asadar, cel mai important este sa renunti la alimentele grase, mult prea bogate caloric, care nu aduc un aport considerabil de nutrienti. Mai apoi, stoparea practicarii viciilor este primordiala in acest sens. Abia in momentul in care reusesti sa bifezi aceste etape poti trece la conturarea unei diete propriu zise. Exista nenumarate alimente pentru detoxifierea ficatului care genereaza efecte imediate. Printre acestea se numara usturoiul, sfecla rosie, morcovii citricele, legumele cu frunze verzi, merele, avocado, turmericul, uleiul de masline, carnea slaba si trebuie introduse pe cat posibil in cadrul meselor zilnice.
Go Vita propune si o serie de suplimente care, in combinatie cu un stil de viata sanatos pot produce efecte benefice semnificative asupra starii generale a ficatului si a felului in care acesta reuseste sa faca fata provocarilor la care este expus zilnic. Substantele cele mai eficiente in acest sens, in urma a numeroase studii, sau demonstrat a fi silimarina, colina si extractul de plante.