Unde și cum depozitați o butelie de gaz după grătar

Ai acasă un grătar cu gaz, ai nevoie de o sticlă de gaz. Fie că aveți o bucătărie în aer liber sau gătiți pe un aragaz mic, fără o sticlă de gaz nu ajungeți departe. Dacă grătarul este pornit, butelii la domiciliu ploiesti. Dar unde și cum depozitați în siguranță o sticlă de gaz după prepararea grătarului? Vizualizați aceste 9 sfaturi.

  1. Păstrați sticla de gaz la locul potrivit

Cel mai mic risc este atunci când depozitați o butelie de gaz în aer liber sau sub un baldachin. Există magazii sau garaje bine ventilate în locul al doilea, în spații de depozitare sigure. Vă rugăm să rețineți: un spațiu de depozitare sub o bucătărie în aer liber nu este acoperit de o cameră bine ventilată.

  1. A pune o butelie de gaz la soare este o idee proastă

Țineți butelia de gaz afară? A face bine. Apoi scoate-l din soare. Presiunea din buteliile de gaz cu butan sau propan crește atunci când sticlele sunt direct la soare sau lângă o sursă de căldură. Nu doriți acest lucru dacă nu utilizați sticla de gaz. Ceva cu risc de explozie.

  1. Păstrați butelia de gaz departe de sursele de căldură

Nu puneți sticla de gaz lângă un încălzitor, aragaz, șemineu, încălzitor de terasă etc. Același lucru se aplică atunci când puneți o butelie de gaz la soare. Un risc crescut de explozie!

  1. Gazul butan nu trebuie să iasă în aer liber iarna

Sticlele de gaz umplute cu gaz butanic nu mai pot fi utilizate într-o zonă de -0,5 grade sau mai mică. Gaz propan, pe de altă parte, îl utilizați până la o temperatură de -40 grade.

  1. Evitați pivnițele și garajele încuiate

Gazul din butelii la domiciliu este și rămâne o substanță explozivă, chiar dacă se află într-o sticlă sau canistră metalică robustă. Spațiile închise, cum ar fi pivnițele sau garajele de sub casă, reprezintă o zonă periculoasă pentru depozitarea sticlelor de gaz. Nu depozitați sticle de gaz sub pământ.

  1. Butelia de gaz trebuie să fie întotdeauna verticală

Păstrați o sticlă de gaz în poziție verticală pe o suprafață plană. Aceasta este cea mai sigură situație pentru o butelie de gaz. Dacă depozitați o sticlă de gaz, există posibilitatea ca aceasta să înceapă să ruleze. Acest lucru poate deteriora supapa, provocând scurgerea de gaz din sticlă.

  1. Țineți copiii sau animalele de companie la distanță

Combinația de sticlă de gaz și copii sau animale de companie nu este niciodată în regulă. Dacă sticla de gaz este deteriorată de copii sau animale de companie care se joacă ocupate, acest lucru poate avea consecințe neplăcute. Sticla de gaz poate scurge sau chiar exploda după o cădere.

  1. Închideți robinetul de gaz, deconectați regulatorul de presiune al gazului

Depozitând o butelie de gaz complet închisă, există puține șanse ca gazul să scape din sticlă. Aveți grijă să închideți robinetul de gaz, chiar dacă sticla de gaz este goală. Întotdeauna pot apărea niște gaze care scapă din sticlă și asta creează situații periculoase.