Un hoverboard copii este o idee minunată ca alternativă de deplasare, dacă vrei să te distrezi și să folosești un dispozitiv simplu și inteligent construit. Ai un hoverboard, cum ai grijă de el?

Să ai grijă de hoverboard-ul tău nu înseamnă doar să-l cureți în mod regulat. Trebuie să acorzi o atenție deosebită bateriei. Este într-adevăr prima componentă care va prezenta semne de uzură. Pentru a păstra autonomia vehiculului, este recomandat să aștepți până când bateria este complet descărcată înainte de a o încărca. Un hoverboard de calitate, de la Smartbalance, are baterie originală, fabricată de Samsung sau LG  și îți oferă garanția unei funcționari corecte și de lungă durată.

Dispozitivele hoverboard nu au fost proiectate să coboare scările sau să facă trucuri acrobatice. Urmează instrucțiunile producătorului pentru a prelungi durata de viață a hoverboard-ului. Dacă faci alegerea corectă, poți achiziționa un model care prezintă garanții de 24 de luni pentru produs și 6 luni pentru baterie.

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de hoverboard-ul tău, urmează aceste sfaturi simple :

  1. Nu uită să îl reîncarci după fiecare utilizare

Bateriile se descarcă prin utilizare, chiar și cele mai bune calitativ, cele cu Litiu. Un reflex bun pe care trebuie să îl însușești este să reîncarci după fiecare utilizare. Foarte simplu, căci o baterie care rămâne neîncărcata nu te lasă să te bucuri de dispozitiv. Încărcarea e simplă, mai ales că în 2-3 ore se încarcă complet.

  1. Finalizează un ciclu complet de încărcare atunci când poți

Da, tot despre baterie e vorba. E recomandat atunci când poți, să lași bateria să se descarce complet până la epuizarea totală. Apoi o reîncarci. Ciclurile de încărcare completă prelungesc durata bateriei hoverboard, chiar și pentru baterii de marcă precum Samsung, LG sau Panasonic.

  1. Păstrează-ți hoverboard-ul uscat

Chiar dacă modelul tău poate rula pe teren accidentat, este important să îl depozitezi uscat după utilizare într-un loc ferit de ploaie, umiditate și praf.

  1. Nu îl forța și nu îl folosi pentru acrobații

Dacă te tentează ideea că poți sări cu placa, hoverboard-ul nu este conceput pentru așa ceva. Acest dispozitiv are senzori giroscopici foarte sensibili și partea electrică poate suferi daune dacă îl supui la șocuri. Chiar și când coborî pe un trotuar cu viteză maximă, s-ar putea să-și spargă carcasa de plastic.

  1. Nu folosi solvenți abrazivi pentru a curăța dispozitivul

Un detergent abraziv poate pur și simplu să îl decoloreze. Și ai petrecut atât de mult timp alegând culoarea potrivită, nu? Așa că folosește apă cu săpun și totul va fi bine.

  1. Folosește numai încărcătorul original furnizat în cutie pentru a încărca bateria

    sursa:smartbalance

Fiecare încărcător este adaptat bateriei sale. Este setat la nivelul corect de tensiune și intensitate. Dacă conectezi un alt încărcător, care nu este potrivit pentru baterie, chiar dacă bateria se încarcă, această va fi deteriorată și nu o vei mai putea folosi pe hoverboard. Nu este recomandat să utilizezi alt încărcător, doar cel care e furnizat cu hoverboard-ul în cutia originală. Încărcarea acestuia pe un alt sistem, chiar și unul auto, va reduce durata de viață a bateriei.