Indiferent daca pregatesti o masa festiva pentru o reuniune in familie, un eveniment special cu prietenii sau este vorba despre o cina protocolara, pregatirea mesei nu este o misiune usoara. In comparatie cu o cina obisnuita de familie unde nu trebuie sa asiguri decat ca fiecare are tacamuri suficiente si totul arata bine. In schimb, in cazul unei cine mai protocolare, este nevoie sa tii cont de regulile de asezare a tuturor elementelor.

Ne oprim asupra regulilor care tin de modul in care trebuie sa asezi fete de masa astfel incat totul sa fie perfect. O fata de masa este indispensabila si daca o alegi in mod corect si respecti regulile de asezare a acesteia, atunci totul va arata foarte bine.

 

Aspecte importante de care sa tii cont cand alegi fete de masa

Pentru a te asigura ca pe mese sunt asezate cele mai potrivite fete de masa, asigura-te ca lungimea acestora este potrivita astfel incat cei care stau in jurul mesei sa nu fie incomodati de o fata de masa prea lunga. In cazul in care este prea lunga, atunci exista riscul ca oamenii sa traga fata de masa dupa ei si impreuna cu aceasta si tacamurile sau farfuriile umplute cu mancare.

Asigura-te ca atunci cand asezi fete de masa, acestea sunt curate si nu au nici o urma de pata. O fata de masa patata poate sa taie pofta de mancare a musafirilor mai pretentiosi. De asemenea, aceste fete de masa nu trebuie sa fie rupte, uzate sau mototolite. Inainte de a le aseza pe masa, asigura-te ca se prezinta in stare impecabila. Eventual, daca este putin sifonata atunci pune in functiune fierul de calcat si indreapta toate cutele pana cand totul arata perfect.

La fel de important precum aspectul este si culoarea fetei de masa. In functie de culoarea aleasa vei asorta si tacamurile, farfuriile si toate decoratiunile necesare pentru a arata totul cat mai prezentabil. Daca folosesti vaze cu flori, atunci asigura-te ca acestea nu incomodeaza musafirii.

Decorul festiv nu trebuie sa stea neaparat pe masa intrucat acesta poate sa fie amplasat si in imediata apropiere a mesei, astfel incat totul in jur sa arate cat mai elegant si in ton cu ocazia pentru care ai amenajat masa.

 

Cum gasesti cea mai potrivita fata de masa?

Daca doresti sa achizitionezi fete de masa potrivite pentru festivitati, atunci trebuie sa tii cont de o serie de elemente precum calitatea materialului din care este fabricat, design-ul, dimensiunea si posibilitatile de asortare, astfel incat sa poti folosi fata de masa de mai multe ori.

Fara o fata de masa aleasa ca la carte, nu vei putea sa amenajezi totul corespunzator. Mai ales daca este vorba despre o cina formala atunci trebuie sa te asiguri ca totul arata perfect si creeaza o impresie placuta. Este chiar recomandat sa ai mai multe fete de masa pentru a putea sa le utilizezi in functie de evenimentele pe care le organizezi acasa la tine.

Vei putea gasi numeroase modele incepand de la cele simple, potrivite pentru mese mai protocolare pana la cele tematice, astfel incat orice dorinta sau necesitate sa fie acoperita.