casete luminoase LED textile

In vederea cresterii vizibilitatii, multe companii aleg sa integreze sisteme de expunere in strategia de marketing. Acestea capteaza atentia publicului tinta si ii transmit un anumit mesaj. O caseta luminoasa textila este o alegere extrem de practica insa pentru a creste impactul pe care aceasta il are trebuie sa se acorde mai multa atentie design-ului ce urmeaza a fi tiparit.

 

Un element care de foarte multe ori este trecut cu vederea este fontul. Totusi, acesta este cu mult mai important decat ne putem imagina. Materialele de promovare trebuie sa fie intotdeauna usor de citit iar folosirea eficienta a fonturilor in cadrul materialelor tiparite este cea mai buna metoda ca acestea sa fie prietenoase cu audienta.

 

Care sunt principalele fonturi ce pot fi folosite pentru personalizarea unei casete luminoase textile?

 

In prezent, exista un numar infinit de fonturi dintre care o companie poate alege, fiecare cu caracteristicile sale speciale. In incercarea de evitare a monotoniei, se apeleaza la fonturi cu design atractiv dar care sunt dificil de citit, mai ales de la distanta, nefiind astfel niste variante optime pentru casete luminoase textile.

 

Serif

In epoca moderna, Serif a devenit unul dintre cele mai folosite fonturi utilizate in intreaga lumea atunci cand este vorba de materiale tiparite. Multi specialisti in marketing afirma chiar ca se afla pe primul loc. Cel mai cunoscut font Serif este Times New Roman despre care se spune ca transmite autoritate, profesionalism si incredere.

 

Sans Serif

 

Sans Serif este un font cu caracter monoliniar ce ofera un aspect contemporan textelor si este potrivit pentru documentele sau materialele de promovare tehnice, care nu se axeaza foarte mult pe creativitate. Acest lucru explica de ce companii de productie precum Apple folosesc fonturi din gama Sans Serif in cadrul materialelor de marketing.

 

Serif vs. Sans Serif

 

Este importanta ca personalitatea unui font sa fie foarte bine inteleasa pentru a se evita realizarea unor combinatii gresite. Fonturile Sans Serif au un aspect foarte clar, curat, mergand in directia minimalista a modernismului si astfel atragand mai mult atentia. Fonturile cu serife sunt mai formale, traditionale si cu personalitate, afirmandu-se ca designul lor este unui rafinat si echilibrat. Prin urmare nu se recomanda folosirea unei combinatii intre doua fonturi la fel de elaborate pentru titluri si pentru corpul de text deoarece ambele vor solicita, in mod egal, atentia cititorului.

 

Daca o companie are produse sau influenta dintr-o anumita tara este bine sa tina cont si de caracteristicile istorice si culturale ale unui font si sa il foloseasca atunci cand realizeaza designul pentru o caseta luminoasa textila.

 

Script

 

Cunoscute pentru onduleurile elegante, fonturile din gama Script sunt fonturi realizate cu intentia de a reaminti de elementele de caligrafie. Desi nu sunt recomandate pentru fragmente mari de text, ele pot fi folosite cu succes in cadrul graficii pentru o caseta luminoasa textila. Este important insa ca fontul folosit sa poate fi citit si de la distanta.

 

De ce sunt fonturile importante in cadrul designului pentru o caseta luminoasa textila?

 

Mai jos se pot regasi cateva dintre motivele pentru care importanta unui font nu trebuie subestimata atunci cand se realizeaza grafica pentru o caseta luminoasa textila:

 

  • Comunicarea clara: prin utilizarea unor fonturi clare, usor de citit, se asigura faptul ca designul este prietenos cu audienta;
  • Emanarea emoției: fonturile folosite pot influenta calitatea unui mesaj transmit iar atunci cand alegerea este corecta, decizia de cumparare poate fi accelerata;
  • Atragerea atentiei – fonturile estetice pot atrage si mentine atentia audientei intr-un anumit punct de interes;
  • Stabilirea ierarhiei informațiilor – utilizarea de fonturi variate contribuie la diferentierea anumitor idei sau sectiuni din cadrul printr-ului, facandu-l pe acesta usor accesibil;
  • Contruirea imaginii de brand – folosirea aceluiași font în cadrul tuturor materailelor de promovare contibuie la consolidarea imaginii brandului.

 

Prin urmare, o caseta luminoasa textila este un sistem de expunere modern si extrem de util pentru o companie. Daca alegi sa achizitionezei casete luminoase de pe expoprint.ro, vei avea suportul si consilierea necesara pentru a avea impact maxim, alaturi de un print de calitate si iluminare, aspect care sunt importante in crearea unui design cu impact. Nu subestima influenta fonturilor care pot “juca” un rol foarte important in campania ta de marketing!