Gard din WPC sau lemn natural? 

Cand vine vorba de renovarea unei case, alegerile par sa fie infinite. Atât de mulți proprietari de case se întreba ce ar trebui să aleaga intre lemnul traditional si varianta lui moderna: WPC-ul.

Ei bine, ambele au propriile lor caracteristici și proprietăți unice. Iata 4 diferente majore intre cele doua materiale:  

1) Stabilitate

Atât lemnul natural, cât și WPC-ul sunt stabile din punct de vedere dimensional. Fie ca optezi pentru un gard WPC sau unul din lemn traditional, ambele materiale iti vor oferi posibilitatea de a regla dimensiunile dupa bunul plac. 

Cu toate acestea, tehnologia de realizare a WPC-ului asigură durabilitate și cea mai mare rezistență la abraziune, forțe mecanice externe, intemperii și agenți biologici. In astfel de situatii, lemnul traditional nu are o rezistenta la fel de crescuta precum WPC-ul. 

2) Întreținere

Majortatea oamenilor considera ca gardurile nu necesită nici un fel de întreținere. Ei bine, in cazul WPC-ului, poti oricand sa folosesti un furtun pentru a spăla murdăria acumulata si pentru a preveni aparitia sau dezvoltarea mucegaiului. 

Lemnul natural necesită o întreținere mai regulate sim ai amanuntita în comparație cu WPC-ul, deoarece este un material mult mai sensibil la murdarie. Proprietarii trebuie să aplice un strat de protectie o dată la 6 luni până la un an pentru a-l întreține corespunzator.  

3) Rezistenta la UV și la intemperii

WPC-ul vine la pachet cu o rezistență ridicată la razele UV și la intemperii, lucru care va proteja gardul pe termen lung de lumina directă a soarelui și de schimbările climatice. 

Deși este rezistent la razele UV, culoarea unui gard WPC s-ar putea schimba usor in timp din cauza razelor solare. Pe de altă parte, lemnul natural de calitate, cu o acoperire bună, probabil nu isi va schimba culoarea sub actiunea razelor UV, deoarece necesita un strat de protectie regulat care va actiona ca un scut impotriva soarelui. Lemnul natural de calitate este, de asemenea, rezistent la schimbările meteorologice.

4) Rezistenta ridicata 

Un gard WPC nu se va confrunta cu problema aschiilor, des intalnita in cazul lemnului traditional. Deoarece lemnul natural se degradeaza mult mai usor in aer liber, iar aschiile sunt un fenomen cu mari sanse de aparitie intr-un astfel de mediu, depinde foarte mult de speciile de lemn folosite pentru aplicatia in cauza si de producătorul care il prelucrează. 

Esti in cautarea celor mai bune materiale pentru proiectele tale? Pe www.construiesti.com vei gasi atat materiale din lemn traditional, cat si din WPC, ideale pentru aplicatiile interioare si exterioare. De asemenea, aici vei gasi o echipa de meseriasi profesionisti, gata sa iti ofere consultanta pentru proiectele tale in orice moment!