motor diesel

In gradini, livezi sau pe campuri, folosirea unui motocultor usureaza mult efectuarea lucrarilor si le adauga un plus de eficienta. Acest utilaj agricol de mici dimensiuni, prevazut cu roti si propulsat de un motor, este proiectat pentru a efectua o varietate de sarcini legate de lucrul cu solul, precum aratul, frezatul, nivelarea si diferite alte operatiuni de prelucrare a terenului in vederea plantarii sau cultivarii.

Toti cei interesati pot sa aleaga intre doua tipuri principale de echipament: cu motor diesel sau pe benzina. Fiecare dintre ele este recomandat in anumite situatii, care tin de suprafata terenului detinut sau de muncile pentru care sunt folosite cel mai frecvent.

Cand este recomandat un motocultor cu motor diesel disponibil in oferta generalmotor.ro?

Echipamentele care functioneaza pe baza de motorina sunt recomandate atunci cand detii suprafete intinse de gradina, livada sau teren, care pot fi cuprinse intre o jumatate de hectar si 2, 3 sau chiar mai multe hectare.

Aceste modele sunt recomandate si in cazurile in care pe suprafetele respective exista un sol mai dur, pentru a carui lucrare este nevoie de o putere superioara. Astfel, se pot efectua in mod eficient lucrari precum aratul ori semanatul.

Avantajul principal oferit de un motor diesel se refera, asadar, la forta de tractiune superioara. Consumul este de cel mult 5 litri la o suta de kilometri, iar racirea este mai rapida decat la variantele pe benzina.

Exista si unele dezavantaje in cazul in care optezi pentru o astfel de varianta. In primul rand, trebuie sa tii cont de faptul ca utilajele trebuie folosite in permanenta la capacitate maxima, deoarece nu reactioneaza bine in situatiile in care intensitatea este alternata frecvent. Pretul este si el ceva mai mare, insa acest aspect este de fapt unul normal, daca este raportat la randamentul superior.

Cand este recomandata folosirea unui echipament cu motor pe benzina?

Un motocultor care functioneaza pe baza de benzina este recomandat in cazul in care detii suprafete mai mici de teren, iar muncile pe care ai de gand sa le efectuezi se remarca mai degraba prin diversitate, decat prin cantitate si repetitie.

Spre deosebire de un echipament cu motor diesel, unul care foloseste benzina poate fi achizitionat la un pret mai mic. Este ceva mai usor de manevrat chiar si de catre persoane fara experienta sau abilitati tehnice deosebite.

Randamentul oferit este superior chiar si in situatiile in care se inregistreaza temperaturi scazute, care s-ar putea dovedi dificile pentru un produs pe motorina. In plus, este posibila oricand alternarea unor munci lejere cu altele care necesita forta sporita, fara ca echipamentul sa fie afectat in vreun fel.

Dezavantajul principal se refera la faptul ca motocultoarele pe benzina nu sunt recomandate decat pentru suprafete mici, nu si pentru terenuri de mari dimensiuni sau pentru soluri dure. Reprezinta, asadar, varianta ideala pentru oricine detine o proprietate de dimensiuni mici sau medii, pe care doreste sa efectueze munci agricole variate.

Tine cont de dimensiunile terenului pe care il detii si de caracteristicile solului, pentru a alege in deplina cunostinta de cauza un motocultor cu motor diesel sau unul pe baza de benzina! In oferta magazinului online GeneralMotor.ro vei gasi zeci de oferte din fiecare categorie!