De ce ai nevoie de un server dedicat pentru afacerea ta?

Indiferent dacă gestionezi o afacere mică sau o organizație mare, ai posibilitatea să alegi dintr-o varietate largă de servicii hosting. Totuși, dacă te gândești la proiectele de viitor și ești în căutare de mai multă putere, flexibilitate și control, atunci ai nevoie de un server dedicat. Acesta îți va permite utilizarea tuturor resurselor disponibile în exclusivitate doar pentru site-ul tău. Încă nu știi dacă e despre cazul tău? Iată câteva motive de ce hostingul dedicat este o alegeră bună.

Ce este un server dedicat?

Această opțiune de hosting permite închirierea unui întreg server cu toate resursele sale, precum viteza de transfer a datelor, spațiul de stocare și memoria operativă. Totodată, serverele dedicate sunt foarte flexibile în fața nevoilor tale, întrucât ai control deplin asupra software-ului și sistemelor de securitate. În plus, ai posibilitatea de a alege sistemul de operare dorit.

Spre deosebire de celelalte tipuri de hosting, serverul dedicat va avea nevoie de administrare. Cu alte cuvinte, o persoană care va asigura buna funcționare a acestuia.

Beneficiile unui server dedicat pentru afacerea ta

Odată ce ai decis să optezi pentru chiria unui server dedicat, afacerea ta va avea de câștigat din mai multe perspective. Iată care sunt acestea:

Nivel ridicat de securitate

Atunci când operezi cu date confidențiale, acest criteriu are un rol crucial. În cazul unui hosting shared, informațiile sunt plasate pe un server de tip cloud, care este utilizat concomitent de către mai mulți clienți. Prin urmare, probabilitatea ca cineva să poată accesa datele site-ului tău este una ridicată, siguranța clienților tăi fiind pusă în pericol. Pe când, serverul dedicat este cea mai sigură modalitate de stocare a informațiilor, deoarece doar tu le poți vedea, fără a fi nevoie să-ți faci griji că vor fi furate sau compromise.

Performanță

Hostingul dedicat, spre deosebire de cel shared, este gândit pentru a te servi doar pe tine. Nu trebuie să-ți mai faci griji că resursele sunt folosite și de către alți utilizatori ai aceluiași server. Astfel, vei obține o performanță mai mare, iar toate aplicațiile vor funcționa mult mai repede.

Un mai bun raport calitate-preț

Serverele dedicate sunt mai avantajoase din perspectiva costurilor, iar un bun raport dintre calitate și preț reprezintă un factor decizional important pentru orice afacere. Cu toate că la prima vedere găzduirea dedicată pare a fi o opțiune mai scumpă, spre deosebire de cea shared, nu este chiar așa. Dacă luăm în considerare cantitatea de resurse oferite de către aceasta, atunci prețul este unul rezonabil. De exemplu, de la furnizorul de servicii hosting din România, Megahost, poți închiria un Server QuadCore i3, cu memorie RAM de 4 GB, upgradabilă până la 16 GB, memorie internă – 1000 GB HDD și două adrese IP incluse, pentru doar 69.9 Euro/lună.

Flexibilitate

Cu siguranță, serverele dedicate oferă un maxim de flexibilitate, spre deosebire de alte alternative. Acestea pot fi cu ușurință adaptate specificului oricărei afaceri, indiferent dacă ai de-a face cu un magazin online, cu un număr mare de produse și clienți, sau un proiect care abia prinde puteri.

Adresă IP unică

Atunci când utilizezi un hosting shared, tu nu doar împărați resursele unui server cu alți clienți, dar și adresa de IP. Lucrul acesta afectează securitatea și poziționarea în motoarele de căutare a site-ului tău. Cauza sunt utilizatorii spam ai aceluiași server, care te vor supune unor atacuri similare și vor încetini viteza de încărcare a website-ului tău.

În cazul unui server dedicat nu te vei confrunta cu astfel de probleme, deoarece serverul este exclusiv al tău și vei avea o adresă IP proprie.

Dacă planifici să dezvolți în mod organic proiectul tău în mediul online, atunci ai nevoie de un server dedicat. Acesta este opțiunea superioară celorlalte, care va asigura performanța și securitatea site-ului tău. Astfel, facilitezi creșterea numărului de clienți și rentabilității.