Deci, daca va simtiti ca un incepator total, poate parea ca toti ceilalti din jurul tau au un ochi natural pentru moda, dar, in realitate, tocmai au practicat mai mult decat tine astfel incat sa aiba aceasta experienta. Majoritatea oamenilor incep sa acorde o atentie la ceea ce poarta destul de devreme.

Imi amintesc ca am inceput sa ma ingrijesc foarte mult despre hainele mele in scoala gimnaziala si majoritatea prietenilor mei au facut acelasi lucru. Daca aveti o experienta zero in departamentul de stil, trebuie doar sa faceti un research amanuntit! In acest post va voi arata cateva tehnici concrete care va vor ajuta sa faceti acest lucru.

  1. Deveniti un observator expert

Primul lucru pe care il puteti face pentru a va imbunatati stilul si pentru a va antrena ochiul este acest lucru: Uita-te la modul in care alte persoane fac asta! Ce tipuri de piese vestimentare de pe www.foxfashion.ro poarta, ce culori se amesteca, ce pantofi imperecheaza cu hainele lor, cum accesorizeaza, si asa mai departe. Pretindeti ca sunteti cercetator intr-o cultura straina si incercati sa aflati cat mai mult posibil despre obiceiurile locale.

Utilizati-va mediul de zi cu zi ca si laborator: stati intr-o cafenea si urmariti-va oamenii care trec, acorda o atentie deosebita echipelor de colegi si prietenilor dvs. si verificati ce anume poarta oamenii de toate varstele si din toate mediile. Utilizati blogurile Pinterest si Fashion pentru a va completa studiile din viata reala si expuneti-va la o gama mai larga de stiluri.

Cheia pe tot parcursul intregului proces este de a fi cat mai precis posibil. Daca vedeti un costum care va place, incercati sa intelegeti ce anume va place la acel costum. Este vibratia generala a aspectului, schema de culori sau o piesa specifica? Sa spunem ca anumite tinute ti-au atras atentia. A fost din cauza culorilor neutre? Liniile simple? Raspunde-ti cat mai sincer si clar la aceste intrebari. Mai multa inspiratie gasesti si pe intrefete.

  1. Imita, imita, imita

Pentru un incepator, imitand pe altii poate fi o tehnica creatoare super-utila, deoarece va ofera un plan concret pe care il puteti utiliza ca punct de plecare. Cei mai multi incepatori de moda se simt coplesiti si pur si simplu confuzi. Ei stiu ca trebuie sa experimenteze, dar nu stiu de unde sa inceapa. Sfatul meu este intotdeauna acelasi: imita! Alegeti un costum si copiati-l. Apoi, evaluati ceea ce va place / ce nu va place, si apoi repetati procesul.

  1. Iesiti din zona dvs. de confort

Daca sunteti un newbie de moda, acest lucru poate suna ca o sarcina imposibila. Cum ar trebui sa stiti daca preferati culorile luminoase fata de cele neutre, sau daca va plac mai mult unele stiluri? Ei bine, doar incercand. Prin urmare, este nevoie sa iesiti din zona dvs. de confort pentru a va descoperi stilul propriu si personal. Toata lumea pe care o vedeti care are stil in privinta modei, a trecut prin aceasta faza de experimentare la un moment dat in viata lor. Ca newbie in moda, puteti face tot posibilul pentru a accelera acest proces, dar tot trebuie sa treceti prin el.