Nici nu stii de unde sa incepi sa-ti proiectezi calatoria in Romania? Incepe cu aceasta lista de locuri esentiale de vazut in Romania.

Necunoscuta multora pana acum cativa ani, Romania este una dintre tarile la moda in acest moment. Cresterea zborurilor de la companiile aeriene low-cost, preturile la cazare si mancare si, mai ales, varietatea uriasa de lucruri de vazut in Romania atrag calatori din intreaga lume. De la castele de renume mondial precum Castelul Bran  pana la locuri cu o biodiversitate enorma precum Delta Dunarii, lista locurilor de vizitat in Romania este uriasa. Noi am decis sa selectam cele mai bune destinatii pentru a-ti putea planifica cu usurinta calatoria pe meleagurile romanesti. In plus, tot aici iti recomandam si sa alegi cazare in regim hotelier de la mrg.apartments  pentru a te bucura de sejurul tau. Iata ce poti vizita!

Capitala este un loc bun pentru un city break

Este posibil ca poarta de acces a calatoriei tale in Romania sa fie capitala, Bucurestiul. Este extraordinar! Acest oras ofera unele dintre cele mai interesante locuri de vizitat din Romania. Ceea ce a fost cunoscut anterior sub numele de „Parisul Orientului” si-a pierdut multe dintre atractiile sale in perioada comunista si dictatura lui Nicolae Ceausescu. Chiar si asa, Bucurestiul a reusit sa se reinnoiasca si este in prezent unul dintre cele mai importante centre de arta din Europa de Est.

Sfatul nostru este sa-i dedicati cel putin cateva zile. In acest fel, puteti vedea colturi ca acestea:

  • Palatul Parlamentului Romaniei:„Casa Poporului” este cea mai mare cladire din Romania, dar si cea mai mare din Europa si a 2-a ca marime din lume (dupa Pentagon).
  • Centrul istoric al Bucurestiului: desi multe cladiri Art Nouveaus-au pierdut, nu ratati ocazia de a va plimba prin ea si de a cunoaste Gradinile Cimisgiu, Parcul Herastrau, Bulevardul Soseaua Kiseleff sau manastirea Stavropoleos.
  • Muzeul Satului:acesta este un muzeu etnografic in aer liber care va va ajuta sa va situati in istoria Romaniei prin peste 300 de cladiri si obiecte tipice tarii.
  • Muzeul National de Arta al Romaniei: situat in fostul Palat Regal al Bucurestiului, unde va puteti bucura de opere de arta romanesti, europene si orientale.

Brasovul este un alt oras ce merita vizitat

Daca trebuie sa alegi, Brasovul este orasul pe care sa-l vezi in Romania. Cand ajungi in centrul sau istoric, ti se va parea ca esti intr-o poveste.

Centrul istoric medieval este plin de case colorate in stil renascentist, baroc si neoclasic care ii fac pe toti calatorii sa se indragosteasca. In Piata Sfatului se afla Biserica Neagra, simbolul orasului si cea mai mare cladire religioasa in stil gotic din regiunea Transilvaniei. Este indicat sa economisesti cel putin o zi din calatoria ta in Romania pentru a vizita Brasovul, dar, in plus, este situat intr-un mediu idilic, inconjurat de Muntii Carpati. Prin urmare, daca va place natura, trebuie sa stiti ca aveti mai multe oportunitati de drumetii.

Castelul Bran

Una dintre cele mai populare excursii din Brasov este cea care te duce sa vezi celebrul Castel Bran. Nu suna cunoscut? Cu siguranta daca iti spunem ca este cunoscut sub numele de Castelul Contelui Dracula, il incluzi rapid in lista ta de locuri de vizitat in Romania.