Doriti sa cumparati un laptop second hand? Inainte de a cumpara orice laptop sau telefon reconditionat, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le verificati pentru a va asigura ca obtineti o oferta buna. Alegand laptopuri second hand Dab It, puteti intreba toate informatiile de mai jos.

 

 1. Verificati recenziile inainte de a cumpara un laptop reconditionat

 

Majoritatea consumatorilor vor oferi feedback sincer si perspicace atunci cand scriu recenzii online. Inainte de a cumpara orice laptop reconditionat sau dispozitiv folosit, parcurgeti feedback-ul pentru orice dispozitive pe care le aveti in vedere. Cautati modele in recenzii, atat pentru aspectele pozitive, cat si pentru cele negative ale computerului. Concentrati-va in special pe comentariile care abordeaza:

 • Scopuri (folosesc laptopul pentru munca, editare foto sau video, jocuri etc.)
 • RAM si viteza de procesare (cat de repede ruleaza, cat de bine poti sa faci multitasking pe calculator)
 • Programele pe care intentionati sa le utilizati si orice probleme pe care le-ar fi intalnit altii folosind acele programe
 • Spatiu de stocare (au avut suficient pentru modul in care foloseau computerul)
 • Calitate si experienta generala pentru utilizator
 • Calitatea reconditionarii si evaluarea exacta a calitatii

 

 1. Verificati garantia atunci cand cumparati un laptop sau un Mac reconditionat

 

Majoritatea laptopurilor noi, cum ar fi MacBook-urile, vin cu o garantie de un an sau au optiunea de a achizitiona o garantie extinsa, cum ar fi Apple Care. La laptopurile reconditionate, garantia devine si mai importanta deoarece exista posibilitatea unei reparatii defectuoase sau probleme ascunse care nu au fost descoperite. Cautati vanzatori care ofera o garantie cu acoperire completa de cel putin 6 luni pana la un an pentru toate dispozitivele.

 

 1. Verificati reducerea pe care o obtineti raportat la pretul produsului nou

 

Doar pentru ca un laptop reconditionat grozav este de vanzare de pe un site de renume, nu inseamna neaparat ca faceti o afacere grozava. Cand vi se ofera un pret de vanzare pentru orice laptop reconditionat sau folosit, cautati putin pentru a afla costul laptopului initial. O oferta buna inseamna adesea ca economisiti intre 40% si 65% din costul initial al laptopului. Modelele mai vechi vor fi adesea gasite la un procent mai mare, in timp ce modelele mai noi reconditionate vor fi adesea la capatul inferior al procentului.

 

 1. Verificati daca renovatorul inlocuieste bateriile

 

Durata de viata a bateriei oricarui laptop reconditionat poate fi concluzia unei oferte. De obicei, o baterie isi pierde longevitatea intr-o perioada de timp, ceea ce duce la o scadere treptata a timpului in care este capabila sa mentina incarcarea. Daca bateria unui laptop nou-nout dureaza de obicei 12 ore, in functie de utilizare, aceasta poate scadea pana la punctul in care o incarcare completa ar putea dura doar 4 ore. Daca un laptop folosit este reconditionat, asigurati-va ca verificati daca renovatorul inlocuieste bateriile vechi.

 

 1. Verificati anul in care a fost lansat laptopul folosit

 

Anul in care laptopul reconditionat a fost lansat initial poate fi o informatie cruciala. Acest lucru se intampla din mai multe motive, incepand cu costul. Ar trebui sa platiti mai putin pentru un laptop care are 5 ani, decat acelasi computer care are doar 2 ani. In plus, anul este important pentru ca va aborda ce generatie de procesor are computerul. De exemplu, procesorul Core i5 de pe un MacBook din 2014 nu se compara cu procesorul Core i5 de pe un MacBook din 2018. In mod similar, un Dell XPS 13 din 2017 nu va avea aceleasi capacitati ca un Dell XPS 13 din 2020, chiar daca ambele modele au aceeasi cantitate de memorie RAM si arata aproape identic!