Ce rol joacă purificarea apei la îmbunătățirea sănătății noastre?

Apa este unul din elementele care ne asigură existența. Fără o hidratare corespunzătoare, sănătatea organismului nostru este pusă în pericol. Însă, aceasta poate suferi și în cazul în care apa consumată nu are un nivel corespunzător de calitate – lucru tot mai actual pentru cea din robinet. Cauza se află în mai mulți factori, despre care urmează să vorbim mai detaliat, iar soluția cea mai eficientă este purificarea apei.

Principalele surse de poluare a apei din robinet?

Poluant este considerat orice substanță fizică, chimică, biologică și radiologică din apă. În funcție de locul unde trăiești și sursa de apă, există diferiți contaminați care pot ajunge în paharul tău. Apele din unele regiuni conțin o cantitate mare de metale grele, precum plumb sau mercur, periculoase pentru sănătate. 

Totuși, pentru ca substanțele date să ajungă la noi în casă este nevoie de o sursă. Iată care pot fi acestea:

    1. Revărsările de canalizări netratate. Acestea au loc drept urmare a unor spargeri a conductelor, defectări de echipament sau supraîncărcări ale sistemului. Cele din urmă, de regulă, au loc în perioade cu precipitații abundente.  
  • Contaminanții din mediul natural. Există elemente care apar în mod natural în mediu, precum aluminiul, arseniul, radonul și uraniul. În concentrații scăzute, acestea nu provoacă daune organismului, dar atunci când sunt găsite în cantități mari în sursa de apă, pot fi foarte periculoase pentru sănătate.
  • Sisteme de tratare a apei defectate. Aparent, apa potabilă care vine de la stațiile de epurare ar trebui să fie complet sigură, dar și cel mai avansat sistem poate funcționa defectuos.Totodată, la stațiile de curățare este utilizat clorul pentru dezinfectarea apei, dar gustul și mirosul acestuia se păstrează până în robinet. 
  • Conducte vechi. O bună parte din sistemele de suplinire cu apă orășenești au deja ani buni de la construcție. Timp în care acestea au adunat sedimente de nisip, pământ și s-a format rugină. Prin urmare, toate aceste deșeuri ajung la noi în robinet.

Cu siguranță, nu este ușor să depistezi ce anume se găsește în apa de la tine din robinet. O analiză în laborator poate fi costisitoare, iar rezultatul pozitiv nu e garantat. Prin urmare, cea mai sigură și simplă metodă este să instalezi o stație de epurare cu osmoză inversă, la tine acasă, pentru a ști sigur – consumi apă curată. Acestea le vei găsi în magazinul KBKstore.ro, la cel mai avantajos preț din România, începând cu doar 639,99 Lei, cu livrarea inclusă.

Cum poate apa filtrată îmbunătăți sănătatea noastră?

Motivul principal pentru procurarea unui filtru de apă potabilă sunt beneficiile pe care le aduce pentru sănătatea ta. Te întrebi cum? Iată câteva dintre ele:

Apa filtrata este curată

Apa care vine în robinet poate conține orice cantitate de contaminanți și impurități. Chiar dacă aceasta este reglementată de către guvern, ei nu o pot testa pentru orice substanță dăunătoare. În plus, cu toate că apa este tratată la o stație de epurare, există o mare probabilitate să adune din țevi poluanți, precum nisip, pământ și rugină, în drum spre casă. Odată cu instalarea unui filtru reduci semnificativ astfel de riscuri.

Apa purificată are gust și miros mai bun

Cauzele mirosului și gustului neplăcut sunt clorul, utilizat la tratare, și bacteriile. Filtrul pentru apa potabilă cu cărbune activ elimină toate substanțele chimice și biologice, care duc la apariția unui miros neplăcut. Iar datorită faptului că ai acces la o cantitate nelimitată și filtrul are un dedurizator de de apă, poți utiliza produsul final la gătit, fără a afecta gustul mâncării. Băuturile fierbinți, precum ceaiul sau cafeaua, vor avea o aromă mai deosebită și plăcută decât ești obișnuit.

Apa filtrată este mai benefică decât cea îmbuteliată

Oamenii consideră că apa îmbuteliată este o alternativă sănătoasă celei din robinet. Cu toate acestea, instituția responsabilă de reglementarea apei îmbuteliate are standarde foarte joase, când vine vorba despre conținutul produsului. Totodată, și sticlele din plastic au un impact negativ. Substanțe chimice industriale, inclusiv Bisfenol A, care duc la apariția cancerului, pot pătrunde din sticlă în apa pe care o bei. Prin urmare filtrele sunt o soluție mai sănătoasă, decât apa în butelii, deoarece poți fi sigur că în apă nu se conțin elemente dăunătoare.

Apa filtrată este ECO friendly

Știai că în mijlocul oceanului Pacific plutește o insulă din plastic, cu o dimensiune de circa 5.8 milioane metri pătrați? Ca să-ți imaginezi mai simplu cum e posibil așa ceva, îți vom spune că pe tot globul se aruncă zilnic un miliard de sticle din plastic. Acestea nu sunt reciclate și ajung la gunoiște, iar într-un final în sursele cu apă. Ulterior, acesta este mâncat de către pești, care, la rândul lor, fac parte din alimentația noastră.

Cum ar putea fi oamenii sănătoși trăind într-un mediu poluat? Filtrele pentru apa din robinet ajută semnificativ la reducerea cantității de plastic în natură. 

Consumând apă filtrată, te vei simți mai hidratat

Apa favorizează sănătatea sistemului cardiovasculară, ajută la maximizarea performanțelor fizice și crește cantitatea de energie, stimulează funcțiile creierului, previne durerile de cap, asigură lubrifierea articulațiilor, reglează temperatura corpului, previne afecțiunile rinichilor, ajută la menținerea tensiunii arteriale, ajută la digestie, contribuie la pierde în greutate și curăță corpul de toxine. Știind că filtrele pentru apă curăță și îmbogățesc apa cu substanțe utile, te poți simți mai în siguranță, totodată rămânând hidratat.  

Sănătatea rămâne a fi unul din lucrurile prioritare în viață. Pentru a putea duce o viață normală și activă, de care să te bucuri din plin, e necesar să ai grijă de aceasta. Prin urmare, apa pe care o consumi joacă un rol decisiv.