Atunci când ai nevoie de un generator, auzi diferite opinii și trebuie să iei o decizie. Un generator diesel Iveco este o soluție economica și fiabila, preferabila unor generatoare pe benzina. Iveco generator este la dispoziția ta în seria  33-620 kVA, grupuri electrogene cu turație de 1500 rotații pe minut.

Să vedem care  avantajele unui generator Iveco diesel față de generatoarele de benzină:

  • Dieselul este încă cel mai popular tip de combustibil pentru generatoarele portabile. Acest aspect se datorează parțial unui număr de avantaje pe care generatoarele pe bază de motorină le au față de generatoarele pe benzină sau pe gaz
  • Motoarele diesel sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil decât motoarele pe benzină. Aceasta înseamnă mai mult timp de rulare atunci când rulează la aceeași capacitate. Unele motoare diesel consumă până la jumătate din cantitatea de combustibil folosita de motoarele pe benzină care oferă aceleași performante
  • Combustibilul diesel ( motorina) este mai ieftin decât benzina, ceea ce înseamnă că generatoarele pe motorină sunt mai puțin costisitoare și sunt economice.
  • Motoarele pe motorină necesită o întreținere mai simpla și ieftină decât motoarele pe benzină. Acest lucru se datorează în parte motoarelor diesel care nu au bujii sau carburatoare. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să înlocuiți bujiile sau să depanați carburatoarele. Cerința principală de întreținere regulata pentru un motor diesel este schimbarea regulată a uleiului.
  • În ceea ce privește durata de viață, un motor diesel durează mult mai mult. În comparație cu un motor tipic pe benzină, un motor diesel poate dura până de 3 ori mai mult.
  • Combustibilul diesel – motorina – este mai sigur, cu un risc mai mic de aprindere în comparație cu benzina.
  • Adesea generatoarele portabile de motorină sunt transportate deasupra dispozitivelor diesel. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să aveți două tipuri diferite de combustibil atunci când ați ieșit și când lucrați.

Care sunt dezavantajele generatoarelor diesel în comparație cu generatoarele de benzină?

  • Nivel de zgomot. Motoarele diesel sunt, de obicei, mai puternice și mai zgomotoase decât motoarele pe benzină compatibile (deși unele modele vin acum cu carcasă izolată fonic). Acest lucru poate fi supărător în anumite situații, cum ar fi de exemplu la camping.
  • Motoarele diesel sunt fabricate din componente mari, grele. Rezultarea și reparațiile pot fi mai costisitoare. Acest dezavantaj este adesea atenuat de cerințele de întreținere mai puțin frecvente pentru un motor diesel în comparație cu un motor pe benzină.
  • În timpul funcționării, motoarele diesel sunt considerate mai puțin ecologice având mai multe emisii decât motoarele pe benzină.

Dacă aveți nevoie doar de avantajele unui generator portabil destul de rar, atunci poate fi mai ieftin să mergeți cu un model pe benzină. Dacă pe de altă parte intenționați să utilizați generatorul în mod regulat, un generator diesel poate fi o opțiune mai bună.

Chiar și după ce au cântărit avantajele față de dezavantaje, mulți ajung la concluzia că datorită duratei de viață mai lungă și a cerințelor de întreținere mai mici, un generator alimentat cu motorină este cea mai buna soluție.