Design-ul baii tale joaca un rol deosebit de important pentru momentele tale de relaxare, motiv pentru care trebuie sa te gandesti ce alegi si cum, pentru a avea parte de tot confortul necesar. In special alegerea unei cazi de baie potrivite reprezinta un aspect important deoarece vei petrece multe seri facand o baie fierbinte si relaxanta. Cada de baie reprezinta si un element central prin care se poate pune in valoare design-ul interior, asadar trebuie sa faci o alegere cat se poate de potrivita cu necesitatile si dorintele tale.

La ora actuala, cele mai populare tipuri de cazi sunt cele freestanding intrucat reusesc sa creeze un design impresionant. Dar, daca nu detii un spatiu foarte generos atunci poate ca ar fi mai indicat sa alegi un model clasic care iti ofera posibilitatea de a economisi spatiul.

 Cazi de baie freestanding sau incorporabile?

Cazile freestanding sunt frumos finisate pe toate laturile si arata mai mult ca un obiect de decor. Dar pe langa acest lucru ofera o functionalitate ridicata si au un aspect estetic foarte placut. Cazile incorporate trebuie instalate pe un perete si se integreaza perfect cu design-ul baii.

Cele doua modele se diferentiaza prin intermediul costului deoarece conteaza foarte mult design-ul ales dar si in functie de materialele din care sunt fabricate si robinetul ales. Cazile freestanding in trecut erau produse de lux care nu erau accesibile oricui dar, in ziua de astazi au devenit mult mai accesibile. Suprafata pentru o cada incorporabila poate fi costisitoare si poate contribui la costul total al instalatiei in timp ce o cada freestanding nu necesita spatiu suplimentar pentru amenajare. Totusi, instalatiile sanitare pentru o cada freestanding pot sa fie mai costisitoare intrucat sunt mai greu de ascuns decat in cazul instalatiilor pentru cazile incorporabile.

In comparatie cu cele incorporabile cazile freestanding sunt mai usor de plasat intrucat sunt independente. Chiar si daca iti doresti ca acest model de cazi de baie sa fie amplasat in centrul baii atunci vei putea face cu usurinta acest lucru. Cazile incorporate sunt dependente de amplasamentul la perete intrucat trebuie sa fie cat mai aproape de instalatiile de apa.

Cateva dezavantaje si aspecte demne de luat in considerare

La capitolul estetic  nu putem spune ca ar exista diferente intrucat depinde de preferintele fiecarei persoane in parte ce doreste sa aleaga. Tot ce putem spune este ca modelele de cazi de baie freestanding au de castigat mai mult la capitolul estetic si poate deveni cu usurinta un punct central al intregii amenajari interioare.

Un inconvenient la cazile freestanding este acela ca nu vei putea avea spatiu de depozitare in jur pentru prosoape sau alte accesorii baie  de care ai putea avea nevoie in rutina ta de ingrijire zilnica. Evident, se pot instala in zona cateva corpuri de mobilier care sa permita depozitarea lucrurilor importante dar, la acest capitol mai mult au de castigat cazile incorporabile.

Pana la urma, totul depinde de preferintele proprii legat de ce sa alegi. Daca este vorba despre o baie cu dimensiuni generoase atunci poti opta pentru oricare dintre cele doua modele de cazi de baie dar daca esti constrans de lipsa de spatiu atunci trebuie sa cantaresti foarte bine optiunile pe care le ai.