beneficii omega 3 piele

Urmand un regim sanatos de ingrijire a pielii pe tot parcursul anului este cea mai buna modalitate de a sustine pielea corpului pe termen lung. Dar si dieta ta joaca un rol extrem de important! Un exemplu: gama de beneficii Omega-3 pentru piele pur si simplu nu poate fi ignorata.

Noi cercetari sugereaza ca un microbiom intestinal echilibrat poate juca un rol esential in determinarea modului in care se comporta pielea. De exemplu, Omega-3 (acizii grasi gasiti in uleiul de peste si alte fructe de mare) poate ajuta la mentinerea sanatatii intestinale si poate oferi pielii un aspect sanatos si stralucitor.

Ce sunt acizii grasi Omega-3 si ce fac acestia pentru piele?

Acizii grasi Omega-3 sunt nutrienti esentiali care se gasesc in anumite alimente. Acestia pot servi la reglarea productiei de ulei a pielii, la imbunatatirea hidratarii echilibrate, la atenuarea eruptiilor si la minimizarea semnelor de imbatranire. Omega-3 poate ajuta, de asemenea, la catifelarea pielii aspre si uscate si au un efect calmant asupra iritatiilor si dermatitei.

Dar asta nu este tot! Cercetarile arata ca consumul regulat de ulei de peste poate creste imunitatea pielii la daune UV si cancer de piele. Atunci cand mergi la solar Brasov specialistii iti vor recomanda si solutii pentru un ten sanatos, iar Omega-3 este pe lista.

Cum interactioneaza Omega-3 cu pielea?

Obtinerea de Omega-3 prin suplimente cu ulei de peste sau alte alimente poate imbunatati compozitia de acizi grasi din piele si poate echilibra raspunsul inflamator al acesteia. Cu alte cuvinte, pielea ramane mai moale si mai putin inflamata! Mentinerea nivelului de acizi grasi ridicat ajuta, de asemenea, la minimizarea efectului daunelor solare si la imbunatatirea starilor sensibile ale pielii.

Care este cea mai buna concentratie pentru beneficiile Omega-3 pentru piele?

De fapt, nu exista o recomandare stabilita pentru cat Omega-3 ai nevoie. Cu toate acestea, expertii in sanatate recomanda adultilor sa ia 500 mg pe zi , sau echivalentul a doua portii de peste gras pe saptamana. Acesta este biletul tau pentru imbunatatirea starii tale generale de bine, ca sa nu mai vorbim de pielea supla si radianta.

Care sunt miturile legate de acizii grasi Omega-3?

Suplimentarea cu Omega-3 este un subiect fierbinte in acest moment, ceea ce inseamna ca miturile abunda. Una dintre cele mai comune conceptii gresite este ca orice peste este o sursa buna de Omega-3. In realitate, diferiti pesti contin niveluri diferite de anumiti nutrienti! Discrepantele se datoreaza fie compozitiei biologice a pestilor, fie pentru ca au fost crescuti in conditii mai putin sanatoase. Siguranta este, de asemenea, un factor. Cel mai bine este adesea sa mananci peste mai mic – care este mai putin probabil sa contina niveluri ridicate de mercur – sau sa-ti completezi dieta cu un ulei de peste de inalta calitate.

Odata ce ai ales cel mai bun mod de a va obtine Omega-3, retine ca ai nevoie doar de pana la 500 mg pe zi. Nu este nevoie sa-ti irosesti banii pe capsule foarte concentrate care te pot costa mult si care nu vor face nimic special, fata de alte capsule care au 500mg de Omega-3 si care iti ofera aceleasi beneficii.

In plus, poate ai citit ca sursele vegetale de Omega-3 functioneaza la fel ca uleiul de peste. Nu este chiar adevarat. Este important sa stii ca Omega-3 are nevoie de anumite componente pentru a deveni activ. In timp ce Omega-3 din plante contine acidul care intinereste pielea, ii lipsesc celelalte componente care deblocheaza beneficiile uimitoare pe care le urmaresti. Uleiul de peste, pe de alta parte, contine atat acizi, cat si componente active.