Care este cea mai buna bariera de pat pe care o poti alege?

Unul dintre cele mai asteptate momente pentru parinti este atunci cand bebelusul paraseste patutul si se duce sa doarma in patul sau. Din punct de vedere al dezvoltarii motorii, ar trebui sa fie odata ce a dobandit capacitatea de a merge.

Alegerea unui pat pentru cei mici poate fi o treaba deloc usoara si ar trebui sa alegem nu doar in functie de buget ci si de calitate, durata de viata si materialele patului. Culorile sunt de asemenea importante in alegerea unui mobilier pentru copil, dar in comparatie cu patul, inseamna prea putin… Alegerea unei bariere pentru pat este de asemenea un aspect pe care nu ar trebui sa il uitam. Alege modele pe reberic.

In plus, mutarea copilului in patul sau va scadea riscul de cadere din patut odata ce a dezvoltat mobilitatea si curiozitatea cu privire la mediul sau. Cu toate acestea, adaptarea unui necesita timpul tau si, intre timp, trebuie sa oferim copilului un mediu cat mai sigur posibil. Aici intervin barierele de pat, un dispozitiv special conceput pentru a preveni caderea bebelusului din pat in timpul somnului.

Ce este o bariera de pat? Alegerea unui pat cu bariera de protectie

Este cel mai bun mod de a preveni caderile atunci cand copilul nostru invata sa doarma in propriul pat.

Aceste bariere, spre deosebire de cele ale patutului care acopera toate marginile saltelei, sunt de obicei asezate doar pe laturi. Ideea este ca patul este sigur fara a obstructiona mobilitatea copilului si ca se poate ridica din pat atunci cand este necesar.

Materialele si finisajele din care sunt confectionate pot varia: lemn, metal, plastic sau aluminiu.

Stilurile variaza de la clasic si elegant la cele decorate cu motive colorate pentru copii in functie de varsta si preferintele copilului.

Avantajele balustradei patului

Utilizarea barierelor de pat are o serie de avantaje:

  • Acestea va vor permite sa treceti de la patut la pat mai sigur in timp ce copilul invata sa doarma singur intr-un pat.
  • Acestea permit mobilitatea copilului, astfel incat sa poata intra si iesi din pat atunci cand este necesar
  • O mai mare independenta la culcare favorizeaza dezvoltarea emotionala a copilului si increderea in sine

Masuri de siguranta in utilizarea balustradelor de pat

Barierele de pat sunt, mai presus de toate, dispozitive de siguranta, iar functia lor principala este de a preveni caderea copilului din pat. Pentru a face acest lucru, retineti aceste masuri de securitate:

  • Verifica daca bariera respecta standardele de siguranta si de fabricatie ale Comunitatii Europene
  • Cu cat bariera este mai mare,cu atat copilul va fi mai sigur in patul sau. In ciuda acestui fapt, spuneti-i sa nu sara pe pat pentru a evita caderile.
  • Daca va temeti ca, copilul s-ar putea ridica din pat si se poate plimba prin casa in timp ce dormiti, instalati bariere pe scari, bucatarie si toate zonele care credeti ca ar putea reprezenta un risc pentru siguranta lor.