Dieta poate influența starea de spirit și bunăstarea unui câine

Exista oare o strânsă legătură între minte-digestie la câini? Microbiomul lor le influențează sentimentele și comportamentul? Din păcate, neuroștiința nu este atât de explorată în rândul câinilor, iar datele care există deja sunt fie rare, fie neconcludente. Cu toate acestea, ultimele cercetări pot răspunde la aceste întrebări. Din ce în ce mai multe dovezi arată că ingredientele au o strânsă legatură și pot influența starea de spirit a patrupedului dvs. O nutriție adecvată ar putea rezolva probleme cum ar fi hiperactivitatea, mușcăturile, tulburările compulsive, somnul neliniștit sau balonarea.
Pe scurt, se crede că ecosistemul intestinal influențează starea de spirit, toleranța la durere, performanța cognitivă, comportamentul și sănătatea mentală.

Hrana BonaCibo este formulată cu un echilibru optim de proteine, grăsimi, carbohidrați și un aport de nutrienți esențiali pentru a oferi energie susținută și o viată sănătoasă.

1.    Plante de soia

Datorită prețului și pentru că este foarte accesibilă, mulți producători de alimente pentru câini folosesc soia ca sursă principală de proteine. Totuși, soia conține proteine din plante, cărora le lipsesc unii dintre aminoacizii necesari pentru producerea serotoninei. Mai mult, soia este foarte bogată în estrogeni (hormoni sexuali feminini). Atunci când serotonina este scăzută iar estrogenul este ridicat, apare un dezechilibru hormonal care duce la probleme comportamentale precum agresivitatea și hiperactivitatea.

2.    Aditivii artificiali, conservanții și coloranții

Aceștia pot afecta foarte mult starea de spirit a câinelui. Din fericire, alimentația cu BonaCibo nu le conține, fapt pentru care aceasta previne agresivitatea si hiperactivitatea animalului. Acestea sunt cele mai populare probleme comportamentale create de coloranți, aditivi și conservanți.

3.    Zahărul

Acest ingredient este nociv nu numai pentru oameni, dar și pentru câini. Drept urmare, tractul digestiv al câinelui nu este conceput pentru digerarea și prelucrarea zahărului. Alimentele cu zahăr oferă energie de scurtă durată putând duce la hiperactivitate. Aceasta este provocată de cantitatea de zahăr mâncată și dimensiunea câinelui dvs. Astfel, starea acestuia poate varia de la neliniștit la un comportament hiperactiv.

4.    Yucca, turmeric, ghimbir, coada-calului

Dacă găsiți unul dintre aceste ingrediente pe eticheta hranei, i-ați alinat durerea câinelui dvs. Pe lângă faptul că sunt foarte sănătoase, acestea sunt remedii naturale pentru atenuarea durerii. Au proprietăți antiinflamatorii, vindecă artrita, ajută la vindecarea oaselor afectate, cât și a cartilajelor. De asemenea, sunt eficiente în reducerea senzației de greață și întăresc sistemul imunitar.

5.    Hrănirea câinelui

Dacă îl hrăniți o dată pe zi, și acest lucru îi poate afecta comportamentul. Lăsând câinele cu stomacul gol pentru o perioadă semnificativă de timp, îl va face mai tensionat. Hrănirea câinelui de două ori pe zi este cel mai bun mod de a preveni acest lucru.

Merită menționat faptul că anumite mâncăruri pentru oameni nu le fac bine câinilor. Efectele merg mai departe decât schimbări de comportament. Unele sunt de-a dreptul nesănătoase pentru câini și pot duce la probleme de la simple indigestii până la punerea în pericol a vieții animalului.

Dacă vă confruntați cu probleme comportamentale ale câinelui dvs., puteți apela la un nutriționist pentru câini sau veterinar. Sfaturile de mai sus cât și mancarea BonaCibo, perfect ajustată pentru sănătatea animalului dvs., sunt suficiente pentru a evita problemele de comportament.